Atnaujintas 2008 kovo 21 d.
Nr.23
(1616)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Prasmingos Gavėnios dienos

Licėjaus moksleiviai atlieka
literatūrinę kompoziciją

Šilalė. Nors visą Gavėnios metą parapijos tikintieji itin uoliai lankėsi Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje, ėjo Kryžiaus Kelius (Stacijas), o sekmadieniais parapijos namuose giedojo Žemaičių Kalvarijos Kalnus, neapsieita ir be stambesnių renginių.

Kovo 2-ąją, sekmadienį, šilališkiai rinkosi į klebono dekano kun. Stasio Toleikio suorganizuotas rekolekcijas, kuriose dalyvavo svečias iš Kauno kan. dr. Petras Smilgys, Kvėdarnos parapijos kun. Kęstutis Motiejaitis ir šilališkis kunigas Mindaugas Alekna, nuoširdžiai klausę išpažintis. Pirmąsias šv. Mišias rekolekcijų dieną aukojo kun. S. Toleikis, o homiliją, susietą su tos dienos Evangelija ir Gavėnia, pasakė kan. dr. P. Smilgys. Paskui jis dar aukojo ir tai dienai skirtas Sumos šv. Mišias, padovanodamas dar vieną turiningą homiliją.


Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Iškilmė Šv. Kazimiero šventovėje

Prie altoriaus Vėžaičių bažnyčioje.
Centre – Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ,
ir apaštalinis nuncijus arkivyskupas
dr. Peter Stephan Zurbriggen

Vėžaičiai. Ypatinga iškilmė buvo kovo 4 dieną vienoje iš seniausių Lietuvoje šv. Kazimierui dedikuotoje Vėžaičių bažnyčioje. Čia atvyko apaštalinis nuncijus arkivyskupas dr. Peter Stephan Zurbriggen ir sekretorius mons. dr. Jean-Francois Lantheaume, Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, ir generalvikaras prel. dr. Juozas Šiurys. Į iškilmes atvyko ir apie 30 kunigų, Telšių vyskupo V. Borisevičiaus kunigų seminarijos auklėtiniai, lydimi rektoriaus kan. Vyginto Gudeliūno. Iš Gargždų atvyko Marijos legiono atstovai, ateitininkai, buvo daug moksleivių, gausiai susirinko tikintieji iš Vėžaičių bei kaimyninių parapijų.


Kauno arkivyskupijoje

Kauno ) dekanate

Aukštyn širdis kelia varpai

Šv. Juozapo parapijos klebonas
kun. Jonas Bujokas ir parapijietis
Rapolas Klepackas
prie naujųjų varpų

Vilijampolė. Kone pačiose šv. Velykų išvakarėse po pavasarėjančiu dangumi neeilinė šventė įvyko Kauno Šv. Juozapo parapijoje. Į vietos Šv. Juozapo bažnyčią iš Lenkijos Vengruvės vietovės buvo atgabenti du puošnūs varpai. Maža pasakyti – puošnūs, galima drąsiai sakyti, kad tai meno kūriniai. Vienas varpas pavadintas šv. Juozapo, kitas – šv. Kazimiero vardais, apie ką byloja įrašai varpų išorinėse pusėse, nurodant ir Šv. Juozapo parapiją bei varpų išliejimo metus.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija