Atnaujintas 2008 kovo 21 d.
Nr.23
(1616)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Apie valdžią, nemeilę tėvynei ir Bažnyčiai

Kėlės Kristus, mirtis krito.

Aleliuja, aleliuja, aleliuja.

Didžioji Atpirkimo drama prasidėjo Betliejuje ir baigėsi ant Golgotos kryžiaus. Ir šios abi datos – Kalėdos ir Velykos – giliai įaugo į krikščionių protą ir širdį.

Ir Kristaus Bažnyčia, geroji mūsų Motina, ragino ir ragina visus savo vaikus gerai pasiruošti šioms šventėms. Rekolekcijos, pamokslai, sakramentų praktikavimas, susikaupimai ir įvairūs fiziniai bei dvasiniai apsimarinimai… Deja, ne visi tinkamai pasiruošia. Čia būna kaltas ir pats žmogus, ir įvairios gyvenimo sąlygos. Pasibaigė, gal dar ne visai, ilga ir kruvina bolševikų okupacija, palikusi mūsų gyvenime neišdildomus pėdsakus. Tikėjimas buvo persekiojamas, nebuvo religinės literatūros ir net maldaknygių, katekizmų. Brukama primityvi ir melaginga propaganda daugelį suklaidino, todėl vieni pasitraukė iš Bažnyčios, kiti nesurado kelio į Bažnyčią. Jaunimas Dievą išmainė į krepšinį, o senesnieji – į pinigą ir malonumus. Bažnyčios ištuštėjo ir okupantai sugrįžo į valdžią.

Naujoji Lietuvos valdžia neatkūrė teisės ir teisingumo, iki šiol neužbaigė žemės reformos, kolaborantams leido išgrobstyti Lietuvos turtą. Įsigalėjo pornografija ir melas. Todėl virš 20 proc. žmonių atsidūrė žemiau skurdo ribos.

Įvairūs avantiūristai nebaudžiami daro įvairius nusikaltimus Lietuvoje. Pavyzdžiui, Uspaskichui, kurio ieškojo per Interpolą, grįžus į Lietuvą, leido balotiruotis į Seimą! Išeikvojo, nesumokėjo 20 milijonų mokesčių, o prokuratūra tyli. Senas išeikvotojas ir apgavikas Petrikas paleistas ir „kuria“ savo biznį. Taigi, įvairaus plauko nusikaltėliai valdžios sferose jaučiasi kaip žuvys vandenyje.

Kenčia ir Bažnyčia. Žmonės nuteikinėjami prieš Bažnyčią ir Laisvės kovotojus. Reklama griauna dorą ir kuria apatiją tautoje. Mažai kas myli Lietuvą – daugeliui ji yra tik spekuliacijų erdvė.

Valdžia nenori padėti savo Tėvynei ir savo broliams! Belieka tik kreiptis į Dangų ir kiekvieną dieną 8 valandą vakaro kalbėti šv. Rožinį su „Marijos radiju“, kuris veikia daugelyje Lietuvos vietų ištisą parą. O štai iš kur mintis „šturmuoti“ patį Dangų.

1955 metais gegužės 13 dieną (Fatimos dieną) sovietai išvedė savo kariuomenę iš Austrijos niekam neprašant ir nereikalaujant. Žinant bolševikų žvėrišką prigimtį, pasaulio protams ir diplomatams iki šiol tas nesuprantama. Šitą galvosūkį paaiškino kapucinų vienuolis Tėvas Pijus. Neseniai šis šventasis mirė. Jis tvirtina, kad tai buvo Švč. M. Marijos dovana austrų tautai. Austrijoje kasdien šv. Rožinį kalbėjo net 700 tūkstančių žmonių, t. y. 10 proc. visų gyventojų. Prašykime, ir mus Dangus išklausys ir padės.

Atšventėme 18-ąjį naujos Respublikos gimtadienį. Prof. Vytautas Landsbergis Seime „tylėjo“ – jam nesuteikė progos pasisakyti. Atvirą žodį pasakė signataras Narcizas Rasimavičius. Duok, Dieve, kad jo žodis rastų kuo platesnį atgarsį!

Pakeliant vėliavą aktorius pranešė dalyvaujančių pavardes. Su patosu jis kalbėjo: „Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos prezidentas Algirdas Brazauskas“. Tai buvo tarsi purvinas skuduras Laisvės kovotojams į veidą, tai buvo naujas pasityčiojimas iš tų, kurie atidavė savo gyvybes už Lietuvą, ir tų, kurie stovėjo aikštėje ar klausėsi per radiją.

O Prezidento aikštėje nebuvo. Jis tik šventės vakare grįžo iš atostogų… Pavėlavo...

Vilniaus Arkikatedroje buvo tik skaitytos šv. Mišios… Gražiai giedojo Katedra tik Lietuvos himną!

Seime kalbėjo prancūzų diplomatas, Tarptautinio teismo teisėjas Z. P. Costa. Jis kaltino Lietuvą (irgi mat rado laiką ir vietą), kad Lietuva vienam kvailiui neleido daryti lyties pakeitimo operacijos ir kad neleidžia Lietuvoje dirbusiems kagėbistams užimti tarnybų. Vakarykščiai nusikaltėliai – budeliai – skundžia Lietuvą ir suranda Vakaruose gynėjų. Turbūt negirdėjo sovietų istoriko Medvedevo tvirtinimų, kad vien lageriuose sovietai nužudė 45 milijonus kalinių. Pagal Solženicyną, Sovietų Sąjungoje buvo nužudyta 60 milijonų, o pagal pasaulio spaudą – po sovietų perversmo žuvo 130 milijonų žmonių.

Atgavę laisvę, nepadarėm reikiamo žingsnio, todėl dabar kolaborantai mus šokdina ir šmeižia Lietuvoje ir užsienyje.

Prof. V. Landsbergis sakė, kad šiemet bus galbūt paskutinieji rinkimai. Daugeliui nesvetima mintis, kad spalio mėnesį Lietuvos priešai nori palaidoti Lietuvą. Ir iš tikrųjų, jei miegosime, kaip iki šiol, Lietuva bus palaidota. Nusikalstama yra keikti valdžią ir kiekvieną kartą už juos balsuoti.

Atsibuskime, susimąstykime ir pradėkime kovoti už Lietuvos išgelbėjimą. Ir Dievas mus padės. Priešingu atveju Dievo teisme mus pasmerks mūsų tėvai ir broliai, padėję galvas ant Tėvynės laisvės aukuro.

Sveikinu visus Laisvės kovotojus, partizanus, politinius kalinius, tremtinius, Vyčio kryžiaus ordino kavalierius ir visus Tėvynėj ir svetur gyvenančius, kurie nuoširdžiai myli Dievą, Bažnyčią ir Tėvynę.

Džiugaus visas kliūtis nugalinčio Aleliuja!

Mons. Alfonsas SVARINSKAS

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija