Atnaujintas 2008 kovo 28 d.
Nr.24
(1617)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Prieš pat šv. Velykas – įkurtuvės

Bronius VERTELKA

Rajono meras Povilas
Žagunis ir Garuckų kaimo
bendruomenės pirmininkė
Zita Šegamogienė

Didįjį ketvirtadienį Ramygaloje buvo atidarytas Socialinių paslaugų centras. Jo steigimui 155 tūkstančiai litų buvo skirti iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Socialinių paslaugų infrastruktūros plėtros programos. Centro baldų ir įrangos įsigijimui rajono savivaldybė nepagailėjo 60 tūkstančių litų. Patalpų rekonstrukcijos darbus atliko UAB „Stapora“. Dabar po vienu stogu glaudžiasi senelių globos namai, palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninė bei socialinių paslaugų centras


Lietuvos istorijos atspindžiai

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Išsipildė Mykolo Dirsės (centre)
svajonė – atidaryta paroda
partizaninės kovos motyvais

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos proga Ukmergėje buvo atidaryta kraštiečio, kilusio iš Taujėnų valsčiaus, Mykolo Dirsės tapybos darbų paroda. Joje – partizaninės kovos motyvai. „Norėčiau šią ekspoziciją padovanoti savo gimtojo krašto mokyklai, kad ją galėtų matyti jaunimas“, – parodos metu prasitarė autorius. Šią svajonę jam įgyvendinti padėjo Ukmergės rajono tarybos narys Valdas Petronis bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė.


Rajono vadovai dvasininkus pakvietė dalykinių pietų

Vytautas Bagdonas

Naujieji Anykščių rajono vadovai, norėdami artimiau susipažinti su visų Anykščių krašte veikiančių katalikų bažnyčių administratoriais ir kunigais, sužinoti, su kokiomis problemomis jie susiduria savo ganytojiškame darbe, išgirsti apie bažnyčių būklę, šv. Velykų išvakarėse pakvietė dvasininkus bendram pokalbiui. Dalykinis pokalbis vyko jaukioje, ramioje aplinkoje – Niūronių kaime Arklio muziejaus teritorijoje esančioje kavinėje „Pasagėlė“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija