Atnaujintas 2008 kovo 28 d.
Nr.24
(1617)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Rajono vadovai dvasininkus pakvietė dalykinių pietų

Vytautas Bagdonas

Naujieji Anykščių rajono vadovai, norėdami artimiau susipažinti su visų Anykščių krašte veikiančių katalikų bažnyčių administratoriais ir kunigais, sužinoti, su kokiomis problemomis jie susiduria savo ganytojiškame darbe, išgirsti apie bažnyčių būklę, šv. Velykų išvakarėse pakvietė dvasininkus bendram pokalbiui. Dalykinis pokalbis vyko jaukioje, ramioje aplinkoje – Niūronių kaime Arklio muziejaus teritorijoje esančioje kavinėje „Pasagėlė“.

Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius visus parapijų administratorius, klebonus, kunigus pasveikino su šv. Velykomis, linkėjo sveikatos, stiprybės, Dievo palaimos jų nelengvoje ir atsakingoje ganytojiškoje veikloje. Dvasininkai pasakojo apie savo darbą, bendravimą su parapijiečiais, seniūnijų, kultūros ir švietimo organizacijų vadovais, išsakė savo problemas, apibūdino maldos namų būklę. Rajono valdžios atstovai norėjo sužinoti dvasininkų nuomonę apie religinių bendruomenių veiklos rėmimo programą, finansavimą, iš rajono biudžeto skiriamų lėšų bažnyčių reikmėms panaudojimą.

Tradicinėms religinėms bendruomenėms iš Anykščių rajono biudžeto šiemet ketinama skirti 60 tūkstančių litų. Anksčiau religinėms bendruomenėms irgi buvo skiriama šiek tiek lėšų, tačiau tie pinigai buvo skirstomi chaotiškai, nes nebuvo nei religinių bendruomenių veiklos rėmimo programos, nei gairių, nei sudarytos komisijos. Todėl šiemet ketinama šiame atsakingame darbe padaryti tvarką – rajono Taryboje patvirtinti nutarimą dėl religinių bendruomenių finansavimo, sudaryti pinigų skirstymui komisiją, kurios veikloje dalyvautų ir dvasininkai. Dalykinių pietų metu svarstyta, kaip turėtų būti skirstomi biudžeto pinigai – ar visoms parapijoms po truputį, ar geriau skirti dviems-trims parapijoms didesnes pinigų sumas stambesniems remontams atlikti; aptarti prioritetai, kam pirmiausia turėtų būti panaudotos skiriamos lėšos. Panašius susitikimus planuojama organizuoti ir ateityje.

Balandžio mėnesį Anykščių rajono vadovai ketina apsilankyti visose seniūnijose, aplankyti ten veikiančias kultūros, švietimo, gydymo įstaigas, susitikti su bendruomenių nariais, visuomene. Be abejo, bus aplankytos ir parapijų bažnyčios, susitikta su ganytojais.

Anykščiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija