Atnaujintas 2008 kovo 28 d.
Nr.24
(1617)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Auksinis kunigystės jubiliejus

Kazimieras Dobkevičius

Antrąją šv. Velykų dieną mons.
Vincentas Jalinskas, minėjęs
auksinį kunigystės jubiliejų,
dalija Šv. Komuniją Kauno
Arkikatedroje Bazilikoje

Kovo 24-ąją į Kauno Arkikatedrą Baziliką gausiai susirinkę parapijiečiai šventė ne tik antrąją šv. Velykų dieną, bet ir tądien minėtą – 83-čiuosius gyvenimo metus einančio mons. Vincento Jalinsko auksinį kunigystės jubiliejų.

Šv. Mišių aukai vadovavo arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, dalyvavo prelatas dr. Vytautas Vaičiūnas, monsinjorai Vincentas Jalinskas ir Vytautas Grigaravičius, kunigai Viktoras Brusokas, Oskaras Volskis ir Kęstutis Kėvalas.

Ganytojas, pamoksle apžvelgęs Lietuvos pasauliečių ir tikinčiųjų gyvenimo negatyviąsias puses, paskui trumpai apžvelgė mons. V. Jalinsko gyvenimą, tarnystės Dievui ir Bažnyčiai faktus. Arkivyskupas S. Tamkevičius sakė, kad dar tuomet, kai stojo į Kauno kunigų seminariją, jubiliatas monsinjoras buvo ketvirtame kurse ir jaunuosius pirmo kurso klierikus mokė pamaldumo, paklusnumo, broliškai globojo. Vėliau, gavus šventimus, kunigystės keliai visą laiką ėjo kaimynystėje. Monsinjoras ilgiausiai dirbo ir giliausius pėdsakus paliko Pajevonyje ir Lazdijuose (buvo dekanas). Atėjus atgimimo metui persikėlė į Kauną ir jau vienuolika metų darbuojasi Kauno Arkikatedroje Bazilikoje. Pasak ganytojo, monsinjoras savo tarnystę Dievui, Bažnyčiai ir žmonėms atlieka itin stropiai ir pareigingai. Kauno metropolitas palinkėjo jubiliatui stiprios sveikatos, neblėstančios energijos ir toliau ištikimai tarnauti Dievui ir tikintiesiems.

Toliau arkivyskupas įteikė padėkos raštą, ant jubiliato galvos uždėjo laurų lapų vainiką ir suteikė žodį parapijiečiams. Monsinjoras dėkojo ir kalbėjo, „kad Dievas veikia per kunigus ir yra kelrodis, kaip reikia gyventi, auginti vaikus, laikytis santuokos sakramento, ištikimybės santuokoje, neišsižadėti tikėjimo tiesų. (…) Kaip aš dabar norėčiau jus visus apglėbti, apkabinti kiekvieną atskirai ir padėkoti, kad atėjote į šv. Mišių auką, o kartu į mano kunigystės auksinį jubiliejų“.

Nemaža eilutė žmonių išsirikiavo sveikinti garbų monsinjorą su auksine sukaktimi. Sveikino parapijos darbuotojai, bažnytinio choro atstovai, miesto inteligentija, savivaldybių vadovai, parapijiečiai, pažįstami. Po nuoširdžių sveikinimų kunigai su ganytoju ėjo procesiją bažnyčios viduje.

„XXI amžiaus“ redakcija taip pat sveikina jubiliatą ir linki sveikatos, Dievo palaimos, ilgų metų darbuojantis Dievo vynuogyne.

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija