Atnaujintas 2008 balandžio 2 d.
Nr.25
(1618)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

„Mėguvos“ jubiliejus

Gediminas GRIŠKEVIČIUS

Vasario 9-ąją Palangos Baltijos vidurinės mokyklos salėje iškilmingai paminėtas Palangos kultūros centro folkloro ansamblio „Mėguva“ dvidešimtmetis.

Buvo labai smalsu ir gera stebėti šventę, neeilinį „palangiškių tautos“ vaidinimą. Scena – uždanga ir sienos, net salės langų užuolaidos – iš kraitinių skrynių audinių rietimų. Skrynias ir daugelį kasdienio šio krašto žmonių darbo įrankių, tądien virtusių muzikos instrumentais, šventinei „Mėguvos“ ansamblio programai „Jau sukrovėm kraitelį“ paskolino kretingiškiai muziejininkai, o visa išaudė patys palangiškiai. Juk ir buvusi vilkaviškietė, jau seniai tarp palangiškių tapusi sava ansamblio vadovė Zita Baniulaitytė yra garsi audėja, audimo meno ją mokė pati Lietuvos audėjų audėja, palangiškė E. Černeckienė. Dabar jos visos unikalių amatų moko jaunimėlį „Mėguvos“ etnomokykloje.

Po įspūdingo koncerto „Mėguvą“ sveikino, dovanas, gėles skyrė, eiliuotai sveikinimus išvingiavo jau antrąkart LR Seimo narys, buvęs Palangos meras Raimundas Palaitis ir dabartinis meras Remigijus Kirstukas, Palangos pučiamųjų orkestras, kuriam vadovauja miesto Kultūros skyriaus vedėjas Vygantas Rekašius, Nerijaus Stasiulio vadovaujamo kultūros centro kolektyvas, svečiai – folkloro ansambliai „Salduvė“ iš Šiaulių, „Kuršių ainiai“ (Klaipėda), „Žiogupis“ iš kaimyninio Girkalnių miestelio... Nuoširdžiausius žodžius ansambliečiams išsakė jame pati dalyvavusi Lietuvos liaudies kultūros centro specialistė, televizijos laidos „Gero ūpo“ vedėja Loreta Mukaitė-Sungailienė.

Kaip reikia kiekvieną lietuvišką bendruomenę vienijančių „mėguviškų“ ansamblių ir švenčių ir pasišventusių entuziastų, tokių kaip Zita Baniulaitytė ir visi „Mėguvos“ šeimos nariai.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija