Atnaujintas 2008 balandžio 4 d.
Nr.26
(1619)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Atvelykio šv. Mišios su apaštaliniu nuncijumi

Kazimieras Dobkevičius

Šv. Mišių aukai Šv. Gertrūdos
bažnytėlėje vadovavo nuncijus
arkivyskupas
dr. Peter Stephan Zurbriggen
Autoriaus nuotrauka

Atvelykio sekmadienį, Kaune, Šv. Gertrūdos (marijonų) bažnytėlėje šv. Mišių auka iškilmingai prasidėjo Jėzaus Kristaus Gailestingumo savaitė. Tądien tikinčiųjų susirinko ypač daug – mat rektorius kun. dr. Vytautas Brilius, MIC, sulaukė labai garbių svečių: aukoti šv. Mišių atvyko apaštalinis nuncijus arkivyskupas dr. Peter Stephan Zurbriggen, nuncijaus sekretorius monsinjoras dr. Jean-Franēois Lantheaume, Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius, vyskupijos kancleris mons. Adolfas Grušas.


Telšių vyskupijoje

Šilutės dekanate

Pašventinta katalikų koplyčia

Rusnės parapijos koplyčios šeimininkai
kun. Virginijus Palionis ir
zakristijonas Juozas Dimša

RUSNĖ. Tai – bene atokiausias ir sunkiausiai pasiekiamas Telšių vyskupijos kampelis, priklausantis Šilutės dekanatui. Šis prie Kuršių marių ir Nemuno prigludęs miestelis, jau XV amžiuje minėtas raštuose ir garsėjęs kaip Klaipėdos prieuostis (čia buvo perrišami, pertvarkomi sieliai plukdymui Kuršių mariomis į Klaipėdą), kas pavasarį ir rudenį kenčia nuo didžiulių potvynių, audrų ir vėjų. Pasak pačių rusniškių, „mes jau įpratome braidyti po vandenį, per užtvindytus kelius, sodybas keltis amfibijomis, valtimis arba specialiais keltais, traukiamais traktorių“. Užtat vasaromis čia be galo gražu ir miela: per žydinčias pievas ir klonius ramiai vingiuoja Nemunas, tyvuliuoja Kuršių marios...


Šilalės dekanate

Vyskupo palaiminti – į Velykinį džiaugsmą

Vyskupas Jonas Boruta,
SJ, Velykų išvakarėse svečiuojasi
pas Šilalės parapijos Žemaičių
Kalvarijos giedotojus.
Susitikime dalyvavo ir jaunimo grupė

ŠILALĖ. Po maldingai ir prasmingai praleistos Gavėnios Šilalės parapijos tikintieji, vadovaujami Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios klebono dekano kun. Stasio Toleikio, padedant jo pagalbininkams kun. Mindaugui Aleknai ir Sigitui Valauskiui, visą Didžiąją savaitę rodė dar didesnę pagarbą ir meilę Kristui, Jo Kančiai bei Prisikėlimo triumfui, kad išaušus šv. Velykų rytui galėtų džiaugsmingai užgiedoti ALELIUJA...

Didžiosios savaitės vakarais į Šilalės bažnyčią rinkdavosi tikintieji ir nemaža dalis mokyklinio jaunimo. Tie, kurie nespėjo Rekolekcijų metu atlikti išpažinties, laukė prie klausyklų, kuriose jau nuo pusės šešių vakaro sėdėdavo visi Šilalės parapijos kunigai.


Kauno arkivyskupijoje

Kauno ) dekanate

50 kunigystės metų

Monsinjoras Lionginas Vaičiulionis
su grupe jį pasveikinti
atėjusių parapijiečių

Šilainiai. Šv. Dvasios parapijoje ant aukšto kalno šviečia rausvo mūro Šventosios Dvasios bažnyčia. Tiesa, ji dar nebaigta statyti, tačiau tikintieji žino, kad šventovė netrukus atvers duris parapijiečiams. Bet ir dabar čia daug kas padaryta – tvirtai stovi mūro sienos, uždengtas stogas, sustatyti suolai... Šia statyba nuo pat pradžių rūpinasi buvęs ilgametis šios parapijos klebonas monsinjoras Lionginas Vaičiulionis.


Vilkaviškio vyskupijoje

Alytaus dekanate

Būti šviečiančios vilties ženklais

Grupė renginio dalyvių.
Kairėje – kunigai Arūnas
Užupis ir Arūnas Kesilis

ALYTUS. Antrąją Velykų dieną Šv. Angelų Sargų parapijos bažnyčioje tikintieji buvo pakviesti į šventinę konferenciją pasisemti dieviškų dorybių. Šv. Mišias aukojo svečias iš Vilniaus Šv. arkangelo Rapolo parapijos klebonas kun. teol. lic. Arūnas Kesilis, konferenciją organizavo VšĮ „Dienos namai“ direktorė Kristina Bondareva kartu su Alytaus dekanu, šios parapijos klebonu kun. Arūnu Užupiu bei Valstybinių vaikų globos namų administracija (direktorius Romutis Žebuolis).

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija