Atnaujintas 2008 balandžio 4 d.
Nr.26
(1619)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Švč. Mergelės Marijos metai

Šiaulių Katedroje po šv. Mišių kunigas perskaitė vyskupo E. Bartulio dekretą, kuriame skelbiama, kad 2008 metai yra Švenčiausios Mergelės Marijos metai, skirti pažymėti 400 metų sukakčiai nuo jos apsireiškimo Šiluvoje.

Norėčiau, kad šiais garbingais jubiliejiniais metais dažniau būtų prisimenami tie žmonės, kurie mylėdami Dievą, Lietuvą iškentėjo nežmoniškas kančias kalėjimuose, tremtyje, kad ir jie galėtų dalyvauti įvairiose Gerumo akcijose – juk jie to nusipelnė. Kodėl taip retai prisimenama Nijolė Sadūnaitė, Jadvyga Stanelytė (vienuolė Gema), kunigas A. Svarinskas ir daugelis kitų?

Dažnai (kai būna sunku ir viskas atrodo pilka) prisimenu auksinius N. Sadūnaitės žodžius, skaitytus prieš keletą metų, rodos, „Švyturio“ žurnale: „Traukinys su kaliniais, daugiausia recidyvistais, ir drauge su manimi darda Sibiro platybėmis. Žiūriu pro vagono langą: žvaigždėtas dangus, aplink miškai, apačioje ramiai teka Jenisiejus. Gražu. Galvoju, kodėl žmonės tokie žiaurūs (nes vagone – triukšmas, keiksmai ir t.t.). Dievas sutvėrė tokį gražų pasaulį – tad gyvenk, žmogau, garbink Dievą, melskis, dirbk ir rasi ramybę, džiaugsmą“.

Norėčiau, kad „XXI amžius“ dažniau rašytų apie juos ir primintų Lietuvos valdžiai jų nuopelnus.

Irena UOGINTIENĖ

Šiauliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija