Atnaujintas 2008 balandžio 4 d.
Nr.26
(1619)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Politikų beribė

Vytautas Landsbergis

Elgsenos beribė – tai mėginimas į lietuvių kalbą išversti „bespredielą“, vešliai kerojantį didelėje kaimynų šalyje ir jau gožiantį Lietuvos žemę nelyginant kokie Sosnovskio barščiai.

Visi stebėjome Dalios Budrevičienės psichologinį terorizavimą ir organizuotą socialinį persekiojimą – kad niekur nepriimtų į darbą. Vos nenuteisė. Galėjo numarinti. Stebėjome, Lietuvos valstybė.


Liūdna statistika

Marius Markuckas

Lietuvoje vis dar tebevyksta karas. Karas keliuose. Apie tai kalba visi. Tada leiskite paklausti: žinodami, jog ir šią savaitę įvairiose avarijose žus apie 10 žmonių, ką galvojate? Gal įvyks stebuklas ir aukų bus šiek tiek mažiau. Tačiau labiau tikėtina – kad daugiau. Kad ir kaip būtų, kažkas tikrai tragiškai žus. Iš kur tokios pesimistinės naujienos? Ne, nepagalvokite, kad galiu tiksliai pasakyti, kas bus ateityje. Kita vertus, žinau, kad bent jau apytikslė ateitis slypi statistinėse suvestinėse. Tik tuo ir remiuosi. O statistika bejausmė – bet ne melagė.


Duona kasdieninė

Dr. Rūta Gajauskaitė,

kriminologė

„Jau saulelė vėl atkopdama budina svietą...“ Atšilo. Pumpurėliai pabrinko, o pietiniuose šlaituose pražydo pirmosios žibutės. Prisirinkau pilną dubenėlį, surišau puokštelėmis ir sėkmingai pardaviau. Dabar, suspaudusi delne pinigėlius, drąsiai einu parduotuvėn pirkti. Juk Velykos čia pat, o parduotos žibutės garantuoja šventinį stalą!

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija