Atnaujintas 2008 balandžio 9 d.
Nr.27
(1620)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Dovana Šilainių bendruomenei

Olga Žilinskienė

Linksmybes paįvairino margučių
ridenimo varžybos

Kun. Emilis Jotkus
pasveikino Atvelykio
šventės dalyvius

Atvelykio rytą baigiantis šv. Mišioms klebonas kun. Emilis Jotkus paskelbė, kad tėvai su vaikučiais yra laukiami parapijos salėje, kur jiems Atvelykio šventę paruošė Tėvynės sąjungos Šilainių skyriaus bendruomenė. Į nedidelę parapijos salę gausiai susirinko dideli ir maži parapijiečiai. Šventės pradžioje kun. E. Jotkus pasveikino susirinkusiuosius, linkėdamas toliau tęsti atvelykio šventės džiaugsmą ir su visais sukalbėjo maldelę „Garbė Dievui Tėvui“.

Aidint smagiam armonikos maršui, kurį atliko Tėvynės sąjungos narys Algimantui Česnavičiui, prasidėjo Ateitininkų šventinis koncertas. Atvelykio šventėje gausiai dalyvavo Šv. Kazimiero kuopos ateitininkės, vadovaujamos Vidos Zulonaitės ir mokytojos Laimos Kubilienės. Ateitininkų programėlėje skambėjo senovinės lietuvių tautos dainos, jaunimas šoko tautinius šokius, žaidė žaidimus.

Šilainių skyrius jau keleri metai organizuoja Atvelykio šventę Šilainiuose. Turime puikią Velykų bobutę – Velykę (Tėvynės sąjungos Šilainių skyriaus pirmininkė Danguolė Juralevičienė), kuri pasipuošusi tautiniais rūbais, nešina didele pintine margučių, saldainių, mediniu šaukštu semia gėrybes ir dalija jas į ištiestas vaikų saujeles. Tokia yra tradicija tapusi Atvelykio šventė, kuri vyksta Šilainių Šv. Dvasios bažnyčios parapijoje.

Šias geras idėjas visuomet paremia mūsų Seimo narys Rimantas Jonas Dagys, su visa šeima dalyvaująs šventėse. Kad tai puiki dvasinė ir pavasario šventė patvirtino ir vaikų atliekama daina su linksmais pasišokinėjimais apie pempę. Šventines linksmybes paįvairino margučių ridenimo varžybos, estafetės, varžytuvės, rinkimai, apdovanojimai gražiausio, mažiausio ir stipriausio margučio nugalėtojui.

Nuotaikingiausias akimirkas įamžino TS narys Jonas Sakelis. Tėvai liko patenkinti švente, matydami švytinčius vaikų veidus. „Tai puiki tautinių papročių puoselėjimo pamoka“, – teigė tėveliai. Tokie atsiliepimai džiugina mus, Tėvynės sąjungos Šilainių skyriaus narius, ir yra didžiausia padėka šventės rengėjams.

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija