Atnaujintas 2008 balandžio 9 d.
Nr.27
(1620)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Trigalviams slibinams ir liūtams – ne vieta!

Vilniuje iniciatyvinė piliečių grupė gavo oficialų VRK leidimą rinkti parašus, kad būtų atšauktas Seime priimtas demokratijai ir laisvai rinkai pavojingas, neskaidriai atsiradęs nacionalinio investuotojo „Leo LT“ įstatymas. Grupėje yra daug iškilių visuomenininkų: apžvalgininkas A. Račas, žurnalistas R. Juozapavičius, režisierius J. Vaitkus, filosofas R. Ozolas, kultūrininkė R. Vanagaitė. Duomenis apie grupės veiklą ir pasirašymo vietas galima rasti adresu: www.slibinas.lt.

Raginame kiekvieną mąstantį pilietį, neabejingą savo šalies ir savo vaikų ateičiai, pasirašyti už šį projektą, o Kaune veikiančių visuomeninių organizacijų atstovus, eilinius partijų narius bei VISUS, neabejingus valstybės likimui kauniečius, kviečiame susiburti į sambūrį organizuoti parašų rinkimą. Tikimės, kad kiekvienas padorus ir nepaviršutiniškas žmogus, nepriklausomai nuo savo politinių simpatijų, dabar aiškiai suprato, kad Seimo parsidavėliška dauguma, talkinama veidmainiškos Darbo partijos, šiuo įstatymu faktiškai užbaigė oligarchinės, ,,valdomos demokratijos“ santvarkos įvedimą Lietuvoje ir atvėrė duris milžiniškai politinei korupcijai. Nusilenkdami multimilijonierių valiai Seimo nariai palaikė vienai suinteresuotai stambaus verslo grupei naudingą įstatymą, nepaisydami nei Seimo komitetų nepritarimo, nei aiškiai išreikštos neigiamos visuomenės nuomonės. Beje, reikia sakyti tiesiai – visuomenės demokratinius lūkesčius dėl savanaudiškų grupinių interesų paniekino ne tik daugelis Seimo narių, bet ir pats Prezidentas, pasirašydamas šį gėdingą įstatymą ir nepaisydamas net 30 tūkstančių piliečių raginimo to nedaryti, pareikšto jam adresuota peticija. Šioje situacijoje visuomenei lieka vienintelis būdas pristabdyti tik milijonieriams tarnaujančios santvarkos įsigalėjimą Lietuvoje – iki gegužės 6 dienos surinkti už iniciatyvinės vilniečių grupės parengtą įstatymo projektą 50 tūkstančių piliečių parašų, ir Seimas privalės balsuoti dėl jo priėmimo ir tikėtina, kad besiartinančių rinkimų fone Seimo nariai neišdrįs atmesti tiesioginės piliečių valios… Dabar jau surinkta apie 12 tūkstančių parašų.

Nepasirašiusieji už projektą, net to nenorėdami, prisidės prie Maximos multimilijonierių grupės nevaržomo ūkinio ir politinio įsivyravimo šalyje… Nelikę nuošalyje dar turi paskutinę galimybę apginti demokratinę šalies raidą ir sutramdyti grėsmingam šuoliui besiruošiantį trigalvį liūtą. Mes privalome apginti savo pilietinę garbę, orumą ir ekonominius interesus. Visi turime suprasti, kad įžūliai, be konkurso pasirinktas vienintelis privatus „Leo LT“ įmonės dalyvis ras „šlamančių argumentų“ savo naudai palenkti valstybinį kapitalą atstovaujančius tarnautojus ar politikus ir, tapęs monopoliniu energetikos rinkos dalyviu, primes gyventojams ir įmonėms alinančias elektros energijos kainas. Taip mūsų sąskaita monopolininkas susikraus milijardus, kurių „trupiniai“ ateityje neišvengiamai atsiras politikų ir valdininkų kišenėse ir nulems (ir taip jau korumpuotoje šalyje) visuotinę korupciją… Kad „Leo LT“ įstatymas naudingas tik „NDX energijos“ milijonieriams, o ne Lietuvos piliečiams nustatė ir visame pasaulyje autoritetą turinčio Anglijos savaitraščio „The Economist“ analitikai.

Kuo greičiau subursime sambūrį parašams rinkti, tuo didesnė tikimybė, kad rinkėjų tinklas aprėps visus universitetus ir prekybos centrus, kad į akciją įtrauksime ir daugiabučių namų gyventojus. Tikimės, kad atsilieps bent keli Seimo ar tarybos nariai, įsijungs studentai, neliks nuošalyje bendruomenių centrų aktyvas ir DNSB pirmininkai, partijų nariai, nebus abejingi verslininkai… Prašome visus, norinčius rinkti parašus ar galinčius įsijungti sambūrin, pranešti adresu: rinkejuklubas@yahoo.com bei tel.: 8 681 40235, darbo 8 37 200830. Pasirašyti ir parašų lapus paimti galima adresu: Laisvės al. 46 (3 aukšte), Visuomeninės piliečių sąjungos patalpose. Dirbama nuo pirmadienio iki ketvirtadienio, nuo 10 iki 14 valandos.

A. Karčiauskas,
Visuomeninės organizacijos
„Kauno rinkėjų klubas“ atstovas

R. Zabielienė,
Kauno bendruomenės „Nemuno krantai“ pirmininkė

V. Anankienė,
NVO „Visuomeninė piliečių sąjunga“ pirmininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija