Atnaujintas 2008 balandžio 16 d.
Nr.29
(1622)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

„Padėkim Kūrėjui kurti kuriantį“

Gediminas GRIŠKEVIČIUS

Dainius Sobeckis

Jeigu žmogus iš jaunumės, dieviškosioms galioms padedant, nusiteikia prasmingam, teisingam, kūrybingam darbui, jis, nepaisant nesėkmių, atranda sau, savo gabumams ir protui vertą vietą bei veiklą.

Palangos kūrybiniame vitraže savo kūrybiniais polėkiais ir konkrečiais darbais inteligentų pagarbą pelnė 2007-ųjų liepos viduryje vos trisdešimtmetį atšventęs dviejų poezijos rinkinių („Be vietovardžių“ (2001) ir „Žvejo sūnaus“ ( 2006)) autorius, Palangos miesto savivaldybės vyresnysis specialistas Dainius Sobeckis. Ne vieną žavi jauno vyro profesionalumas. Tuo įsitikinome, kai Dainius Sobeckis surengė išvyką respublikinės etninės kultūros seminaro dalyviams į labai senas Anaičių kaimo kapinaites.

Dainius Sobeckis gimė Klaipėdoje, ten pat 2001 metais baigė universitetą, gavo teologijos bakalauro, 2003 metais – religijos mokslų magistro laipsnį. Kuo tik nedirbo studijuodamas, o ir tuoj po studijų – scenos darbininku, stalium, vadybininku pardavėju, tikybos mokytoju Klaipėdos „Vėtrungės“ gimnazijoje ir Neringos miesto Nidos pagrindinėje mokykloje. 2006-ųjų spalį konkurse laimėjo specialisto vietą Palangos miesto kultūros skyriuje. Kultūrinės ir etnoistorinės Palangos atminties gaivinimas labiausiai rūpi D. Sobeckiui.

„Dvasinio peno ieškau visą gyvenimą, – sako jis. – Sustoti negaliu. Juk be tobulumo paieškų – ko būtų vertas gyvenimas? Mes privalome žvalgytis dvasinių gelmių. Gyvenimas ir yra kūryba. Esu patenkintas, kad studijų metu ir dabar turiu sąlygas ir galimybes nenuslysti reiškinių, pasaulėžiūrų, pasaulėtyros tyrinėjimų paviršiumi, bet gilintis į esmę. Palanga mane labai praturtina sava ramybe, čia daug dieviškumo, kur drąsu cituoti Kristaus žodžius iš „Naujojo testamento“: „Kur du ar trys mano vardu, ten ir aš esu tarp jų…“

Jaunas žmogus atsakingai žiūri ne tik į gyvenimą, bet ir į patikėtas pareigas: „Gera dirbti, nes taip pat noriai ir atsakingai palangiškių bendruomenės dvasinius ir kultūrinius klausimus sprendžia ir mano kolega, taip pat Klaipėdos universitete studijavęs Robertas Traufmanas. Pernai sykiu daug prisidėjome, minint 100-ąsias Palangos bažnyčios metines, rengėm mokslines konferencijas. Mums labai padeda vedėjas V. Rekašius, o ypač – A. Lukauskytė iš Viešosios bibliotekos. Dabar visą dėmesį esu sutelkęs į Palangos nekilnojamojo kultūros paveldo išsaugojimą. Sudaryta solidi komisija, kuriai pirmininkauja Klaipėdos universiteto mokslininkas Petras Grecevičius, buvęs ilgametis Palangos miesto vyriausiasis architektas Leonas Mardosas. Geranoriškai padės ir Klaipėdos universiteto rektorius, archeologiškai tyrinėjęs Palangą Vladas Žulkus, istorikė Janina Valančiūtė.

Pernai sukūriau šeimą. Sielos draugė Laima yra kompozitorė, dirba Klaipėdos koncertų salės repertuaro administratore. Svajojam ne tik apie šeimos padidėjimą, bet ir apie mudviejų bendrą knygelę vaikams.

Šeima yra pirmoji krikščioniškoji bendruomenė. Pasitelkę išmintį ir sukauptą žmonijos patyrimą, padėkim Kūrėjui kurti kuriantįjį žmogų nuo pirmojo jo žingsnelio, tuomet neteks skaičiuoti visuomenės dvasinių sopulių ir gyvenime sumažės destrukcijos“.

Palanga

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija