Atnaujintas 2008 balandžio 18 d.
Nr.30
(1623)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Šakių dekanate

Neeilinis sekmadienis

Šv. Mišių koncelebracija
(iš kairės): kun. Aloyzas Žygaitis,
prel. Vytautas Gustaitis,
vysk. Juozas Preikšas,
kun. Nerijus Žvirblys
ir kan. Jonas Paulauskas

Prie Griškabūdžio bažnyčioje
eksponuojamų paveikslų –
jų autorė Danutė Skaisgirienė
Vido VENSLOVAIČIO nuotraukos

GRIŠKABŪDIS. Balandžio 6-ąją eilinis sekmadienis Kristaus Atsimainymo bažnyčioje buvo neeilinis, nes tą dieną į šv. Mišias susirinkę parapijiečiai išvydo ne tik savo kleboną, bet ir kraštietį vyskupą bei tris kunigus svečius, o ant sienų kabojo paveikslai. Svečiai atvyko pasveikinti kleboną kun. Nerijų Žvirblį, šventusį savo 30-metį. Šv. Mišių aukai vadovavo vyskupas emeritas Juozas Preikšas, koncelebracijoje dalyvavo Vilkaviškio dekanas ir klebonas prel. Vytautas Gustaitis, Gargždų klebonas kan. Jonas Paulauskas ir vikaras kun. Aloyzas Žygaitis.

2002 m. gegužės 5 dieną kunigu įšventintas N. Žvirblys ketverius metus buvo Vilkaviškio vikaras, todėl, įvertindamas jo darbą, daug gerų žodžių jam pasakė buvęs klebonas prel. V. Gustaitis. Antrus metus klebonaujantį gausybę kunigų davusioje Griškabūdžio parapijoje kunigą vertina ir šio krašto žmonės. Pasveikinti gėlėmis klebono atėjo ūkininkai, įstaigų atstovai, taip pat šioje parapijoje gyvenantis Šakių rajono meras Juozas Bertašius. Gražiomis giesmėmis kleboną sveikino bažnyčios choristai, vadovaujami vyskupo brolio.

Po šv. Mišių parapijiečiai apžiūrėjo bažnyčioje eksponuojamus tapybos darbus. Parodos autorė mokytoja Danutė Skaisgirienė pristatė savo kūrybą sakraline tematika ir peizažus.

Romas BACEVIČIUS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija