Atnaujintas 2008 balandžio 18 d.
Nr.30
(1623)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Kviečiantis įsiklausyti į Kristaus meilės šauksmą

Su dideliu nekantrumu laukiu „XXI amžiaus“ numerių. Neįsivaizduoju gyvenimo be jo – lygiai kaip be gėrio ir tiesos. Jis mums primena, koks turi būti katalikas, kokios jo pareigos. Pasakodamas apie Šventojo Tėvo, Lietuvos ganytojų veiklą, apie parapijų gyvenimą moko svarbiausio – įsiklausyti į Viešpaties meilės balsą.

Labai svarbu, kad šis laikraštis neatsiriboja nuo politinio gyvenimo, kuris būtų labai painus ir nesuprantamas be P. Katino komentarų. Labai gerai, kad spausdinamos nuomonės ne tik laikraščio skaitytojų, bet ir visų, kurie rašo jam, nepriklausomai nuo partiškumo. Tai tikrai demokratiškas laikraštis, ko pasigendama kitoj spaudoj. Jis skatina mąstyti, suvokti, kas yra kas, ir ieškoti tiesos, o svarbiausia – neprimeta savo nuomonės.

Aš irgi stengiuosi suprasti, kas pastaruoju metu vyksta tarp politikų. Panašu, kad praradus pasitikėjimą socdemais, į cirko areną bus išmetami „naujieji socdemai“ su A. Paleckiu priešaky, pakaitom su R. Paksu ir A. Zuoku. Zuoko vaidyba labai išryškėjo balsuojant: balsavo su Seimo komunistinio klano dauguma už Kirkilo prastumtą projektą, o per radiją ragino prie atominės elektrinės mitinguoti ir protestuoti prieš priimtą įstatymą.

Pakso partija (įdomu, kad joje buvo ir Algimantas Matulevičius, vėliau perėjęs į Pilietinės demokratijos partiją) seniai įrodė: draugaudama su J. Borisovu ji tarnauja ne Lietuvai. Tai patvirtino ir J. Imbraso pozicija. Jis nedavė leidimo mitingui Vilniuje prie prezidentūros dėl „Leo LT“.

O prezidentas, vis labiau pataikaujantis kairiesiems, baigia prarasti pasitikėjimą. Kur matyta, kad prezidentas, kuriam pavaldi teisėsauga, nekreiptų dėmesio į šioje srityje klestinčią korupciją. Dėl to ir klesti vagys, smurtautojai, prekeiviai narkotikais. Vienas ministras, leidęs statyti neleistinuose sklypuose pastatus, tyliai atstatydintas be jokios nuobaudos. Į jo vietą atėjo A. Paulauskas, buvęs generalinis prokuroras, leidęs išgrobstyti kolchozų ir valstybės turtą. Valdžioj vis dar tebėra senoji gvardija, pradedant Prunskiene, komunistais Paksu, Brazausku, Kirkilu. O su savųjų palaiminimu ir Vilniaus rajono žemės rūmų politikams išparceliuotos. Mat reikia jiems vykdyti politiką: „prie ruso gyvent buvo geriau“.

Kaip turim rūpintis tėvynės ateitim, turim rūpintis ir savo laikraščio likimu.

Gerai, kad kai kurie kunigai ragina skaityti „XXI amžių“. Brangūs kunigai, nebūkit abejingi laikraščio likimui, neduokit jam pražūti, kaip negalima leisti pražūti tiesai, demokratijai, tėvynei ir tikėjimui.

Vladas BAČELIS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija