Atnaujintas 2008 balandžio 18 d.
Nr.30
(1623)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Ar mokame būti laisvi?

Edmundas Simanaitis straipsnyje „Valstybėje, kurioje gyvenu“ („XXI amžius“, 2008 03 28) cituoja Jonavos senamiesčio gimnazijoje vykusioje konferencijoje mokyklos auklėtinio pasakytus žodžius: „asmenybė visapusiškai atsiskleidžia laisvoje valstybėje“.

Ar jaučiamės laisvi? Ar mokome būti laisvais savo vaikus, jaunimą?.. Labai svarbu, kad šios E. Simanaičio mintys pasiektų mūsų visuomenę, ypač mokyklų vadovus, mokytojų tėvelius.

Įdomu, kiek mokyklų yra užsisakę laikraštį „XXI amžius“, kuriame tiek daug rašinių apie istoriją, tėvynės meilę, žmonių meilę vienas kitam ir visa tai, ko mūsų vaikams, visuomenei šiandien labiausiai trūksta. Deja, labai apmaudu, kad labiausiai visiems „trūksta pinigų“. Įkandin norisi klausti – ar sovietmečiu viskas buvo gerai, nieko netrūko?.. 1918 metais turbūt „nieko netrūko“ mūsų žmonėms, kai mūsų 18-19-mečiai klumpėti ir vyžoti savanoriai ėjo ginti Tėvynės laisvės?..

Duokime mes visi savo pavargusiai Tėvynei ką nors gero, gražaus, kiekvienas pagal savo galimybes, gydykime savo tėvynės skaudulius, ypač žaibu plintantį mūsų laisvoje šalyje alkoholizmą, kuris jau masiškai žudo mūsų vaikus. Kovokime su aludariais, degtindariais, kurie užvaldyti godulio griauna laisvos Lietuvos pamatus.

Visa mūsų valdininkija rūpinasi tik savo kėdėmis, ruošiasi rinkimams ir nemato, kas iš tikrųjų vyksta valstybėje.

Regina PRASCEVIČIENĖ

Obeliai, Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija