Atnaujintas 2008 balandžio 18 d.
Nr.30
(1623)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

„Caritas“ savanoriai – už tvirtą katalikišką šeimą

Alvyra Grėbliūnienė

Kun. Vaidotas Labašauskas
priima atnašas

Pirmąjį balandžio šeštadienį Dzūkijos šventovėje, legendinėje Kryžių koplyčioje vyko seminaras Lazdijų dekanato parapijų „Caritas“ skyriaus savanoriams. Jo tema – ,,Šeima – socialinio gyvenimo pamatas“. Seminarą organizavo Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ pagal jų vykdomą savanorių mokymo programą. Referentė Aušra Adomavičiūtė perdavė vyskupijos „Caritas“ direktoriaus kun. Arvydo Liepos padėką seminaro dalyviams už tą meilę, kurią gauna iš Dievo ir dalijasi su kitais.


Žvali, nepriklausoma ir kūrybinga senatvė

Giedrius SINKEVIČIUS

Nuotraukoje trečia iš kairės
Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“
savanorė, pagalbos centro
„Rūpintojėlis“ vadovė gyd. Emilija
Montvilienė, toliau Vilkaviškio
vyskupijos „Caritas“ direktorius
kun. Arvydas Liepa, Marijampolės
Garbės pilietė Brunhilde
Sigl, vertėja Zita Karpavičienė,
Zalcburgo katalikiško švietimo
centro referentės Herta Gallee
ir Maria Kasberger seminaro
aptarime

Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ programų koordinatorius dekanatuose

Balandžio 9-11 dienomis prasidėjo bendras Zalcburgo žemės Vyriausybės, Zalcburgo katalikiško švietimo centro, Marijampolės savivaldybės ir Vilkaviškio vyskupijos „Caritas“ pagalbos centro „Rūpintojėlis“ seminaras „Savarankiška ir kūrybinga gyvenimo kokybė senatvėje“. Šio seminaro idėjos autorė – Marijampolės miesto Garbės pilietė p. Brunhildė Sigl (Brunhilde Sigl), kuri savo iniciatyva panašų seminarą organizavo prieš keletą metų. Šį kartą p. Brunhildė į Marijampolę atvyko su Zalcburgo katalikiško švietimo centro referentėmis Herta Galė (Herta Gallee) ir Marija Kazberger (Maria Kasberger).


Jono Žuko jaunųjų vargonininkų konkursas

„Naujasis vargonų forumas“ kartu su Marijampolės kolegija balandžio 21-25 dienomis organizuoja antrąjį respublikinį Jono Žuko jaunųjų vargonininkų konkursą. Šis konkursas, skirtas žymaus išeivijos vargonininko, J. Naujalio ir M. Duprė mokinio bei tradicijų tęsėjo Jono Žuko (1907-2004) atminimui – tai siekis objektyviai įvertinti šiandieninę vargonuojančio jaunimo ugdymo padėtį ir perspektyvą. Tai kartu ir bandymas sumegzti nutrūkusias Lietuvos vargonavimo istorijos gijas.


Svarbiausioji Marijos Legiono šventė

Marijos Legionas, paplitęs visame pasaulyje, kasmet Viešpaties Apreiškimo iškilmėje ar jos artumoje švenčia Acies šventę (Acies (lot.) – kariuomenė, pasirengusi žygiui). Tai centrinė Legiono šventė, kurioje privalo dalyvauti visi aktyvieji nariai, kad atnaujintų legionieriaus ištikimybės priesaiką ir pasiaukojimo pažadą, duotą Švč. Mergelei Marijai. Iškilmėse dalyvauja ir maldos pagalbininkai, kurie kartu su visais meldžiasi, prašydami Šventosios Dvasios malonių, stiprinančių pasiryžimą nešti žmonėms Gerąją Naujieną, liudyti Kristų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija