Atnaujintas 2008 balandžio 18 d.
Nr.30
(1623)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Biblinis turizmas apaštalo Pauliaus keliais Turkijoje

Popiežiui Benediktui XVI paskelbus Šventojo Pauliaus metus, visame pasaulyje jaučiamas didelis susidomėjimas apaštalo Pauliaus asmenybe, jo įnašu Ankstyvosios krikščionių Bažnyčios raidoje. Numatomi įvairūs renginiai, kuriasi Pauliaus raštų nagrinėtojų grupės, planuojami specialūs jo darbų rinkiniai ir literatūra apie Pauliaus misijų keliones.

Nemaža Pauliaus kelionių maršrutų ėjo per Turkiją, ten jis steigė pirmąsias Bažnyčias, vėliau laiškais jas mokė. Šiuolaikinė Turkija įdomi krikščioniškuoju, istoriniu ir geografiniu požiūriu, joje gerai išvystyta turizmo industrija: patogūs viešbučiai, spalvingi turgūs, gera tautinė ir tarptautinė virtuvė. Turkijoje gausu Senovės pasaulio architektūros ir archeologijos paminklų, krikščionių bažnyčių, viduramžių sultonų pilių, musulmonų šventyklų.

Lietuvos Biblijos draugija, susitarusi su Turkijos kelionių bendrove ETT, pradeda organizuoti Lietuvos krikščionių specializuotas turistų grupes Pauliaus keliais. Pradėję nuo Turkijos, vėliau plėsime kelionių maršrutus ir kitomis biblinėmis vietomis.

Siūlomas maršrutas apima beveik visas Pauliaus lankytas vietas Turkijoje, įskaitant jo gimtąjį Tarsą, Troją, Efezą, Miletą, Laodikėją, Pergę, Antaliją, Antiochiją, Kapadokiją, Ikonijų, Pisidijos Antiochiją ir kt. – 9 dienų kelionė per kalnus ir lygumas, vienos dienos poilsis pajūryje (netoli Antalijos), ir, žinoma, Stambulas, į kurį skrendame tiesioginiu reisu iš Vilniaus, iš viso 10 nakvynių 4 žvaigždučių viešbučiuose dviviečiuose kambariuose (pageidaujantys galės nakvoti vienutėje, primokėdami apie 35 Lt už kiekvieną naktį). Orientacinė birželio mėnesio kelionės kaina – apie 4000 Lt (nuo liepos iki spalio kelionė brangesnė apie 20%).

Pirmoji kelionė: išskrendame birželio 10 d., antradienį, grįžtame birželio 20 d., penktadienį. Į kelionės kainą įeina: skrydis Vilnius – Stambulas – Vilnius, sveikatos draudimas, Turkijos viza, 10 nakvynių viešbutyje (pusryčiai ir vakarienė), gidas, ekskursijos ir įėjimo bilietai į mokamus senovės objektus, patogūs autobusai.

Laukiame paraiškų iš Bažnyčių (parapijų) pageidautina kaip galima greičiau šiai kelionei arba kitai pageidaujamu laiku. Grupės gali būti iš vienos parapijos ar Bažnyčios (nuo 20 iki 40 keliauninkų) arba rinktinės. Priimame paraiškas visiems apaštalo Pauliaus metams (iki 2009 m. rudens).

J. Basanavičiaus g. 16-117, Vilnius

Tel.: 8-5-2652656

www.biblijosdraugija.lt El. p. lbd@biblijosdraugija.lt

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija