Atnaujintas 2008 balandžio 23 d.
Nr.31
(1624)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Nauja diena – nauji netikėtumai

Nijolė Norkienė

Jurbarko rajono Skirsnemunės miestelio bibliotekai vadovauja kūrybinga ir sumani bibliotekininkė Giedrė Jasinskienė. Su kolege N. Jonaitiene ji nuolat rengia įvairius projektus ir pakviečia miestelio žmones į įdomius susitikimus. Praėjusių metų gruodžio mėnesį bibliotekoje svečiavosi V. V. Landsbergis, o balandžio 11 dieną – aktorė ir rašytoja Doloresa Kazragytė. Aktorė savęs rašytoja nevadina, nors yra išleidusi penkias knygas, ruošiama šeštoji. Jos didysis pašaukimas – teatras.

„Mano klausytojai, mano žiūrovai yra tokie, kokia aš pati esu: nuo nedidelio miesto, prie ežero, prie Žemaitijos“, – taip emocingai aktorė pradėjo pusantros valandos trukusį sielos monologą, prikaustydama dėmesį, išspausdama ašarą ar priversdama nusijuokti.

Greta gilių filosofinių pamąstymų apie gyvenimą, meilę ir mirtį, pašaukimą skambėjo įtaigios, emocingos, dramatiškos ištraukos iš K. Higinso ir Ž. K. Karjero spektaklio „Haroldas ir Modė“, kuriame D. Kazragytė vaidina pagrindinį vaidmenį. Visose minėto spektaklio ištraukose tarsi iššūkis šiandienio gyvenimo sudėtingumui skambėjo Modės frazė „Gyvenimas yra gražus...“ Manau, jog bent tą akimirką susirinkę į susitikimą skirsnemuniečiai išties tuo patikėjo – taip įtaigiai vaidino aktorė.

Visus sužavėjo ir šmaikščios, subtiliai parinktos ištraukos iš prancūzų komedijos M. Fermo „Durys pyška“, pagyvenusios damos monologas iš M. Kulišo pjesės „Kaip pražuvo Guska“, žemaitiškai paporinti Domicelės nuotykiai iš programos „Eik tu peklon“. Su prasmingomis interpretacijomis buvo pateiktos R. Bacho „Džonatanas Livingstonas Žuvėdra“ ir A. de Sent Egziuperi „Mažasis princas“ ištraukos. Tai mėgstamiausi aktorės rašytojai, lydintys ją visą gyvenimą.

Žiūrovų akivaizdoje į skirtingus vaidmenis persikūnijanti aktorė sužavėjo visus profesionalumu, šiltu bendravimu, giliu tikėjimu Dievu, begaliniu šviesumu ir optimizmu.

„Nauja diena – nauji netikėtumai“, – taria Modės personažas spektaklyje. Tokia šviesi ir netikėta popietė vyko tą penktadienį Skirsnemunėje. Ją ilgai prisimins renginyje dalyvavę bibliotekos skaitytojai ir lankytojai.

Skirsnemunė,

Jurbarko rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija