Atnaujintas 2008 balandžio 25 d.
Nr.32
(1625)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Skausmas dėl prarastų negimusių vaikų

Lietuvos vyskupų laiškas Gyvybės dienos proga

Mieli Broliai ir Seserys!

Šiemet norime kartu su Jumis pamąstyti apie gyvenimo dovaną. Kokia neįkainojamai brangi ši dovana! Įsitraukę į kasdienybės rūpesčius, mes, suaugusieji, kartais nebe taip gyvai suvokiame, kaip gera gyventi, tad čia mums gali padėti vaikai. Jų džiugūs balsai ir besąlygiška meilė mamai ir tėčiui, galima sakyti, parodo, kaip gera gyventi paties Dievo akyse (plg. Mt 19, 14) ir kokia kilni yra tėvystės ir motinystės misija.


Apie rasizmo baubą Lietuvoje

Dar neseniai, prieš pusantro mėnesio, Lietuvoje buvo sukeltas triukšmas, kad mūsų valstybė yra ant neonacizmo viršūnės. Neva, jos sostinėje, visiškai nieko nedarant policijai ir tylint politikams, marširuoja skustagalviai nacistai, tarp kurių esą jau susiformavęs naujasis Hitleris, tik politikai to nenori matyti. Sukeltas triukšmas buvo palydėtas „įkalčių liudijimais“ – kovo 11-ąją vykusioje eisenoje „skustagalvių“ skelbtais daugkartiniais antisemitiniais šūkiais.


Vilniuje paminėtos Čečėnijos prezidento nužudymo 10-osios metinės

Piketas dėl Čečėnijos pavergimo
prie Rusijos ambasados Vilniuje

Pirmadienį Vilniuje, prie Rusijos ambasados, minint Čečėnijos prezidento Džocharo Dudajevo nužudymo dešimtmetį, įvyko piketas dėl šios šalies pavergimo. Pikete dalyvavo ir pasisakė Lietuvos visuomenės veikėjai ir Čečėnijos Respublikos atstovai: Ala Dudajeva, Aminat Saijeva, mons. Alfonsas Svarinskas, Rytas Kupčinskas, Leonas Kerosierius, Algirdas Endriukaitis, Antanas Terleckas, taip pat Ičkerijos atstovas Švedijoje.


Marijos dienos Mažojoje Šiluvoje

Kiekvieno mėnesio pirmąjį šeštadienį meldžiamės už šeimas ir gyvybę

Laima Šilanskienė

Mūsų seneliai ir proseneliai jau kelis šimtmečius eidavo į Lazdijų rajone esančius Kryžius, vadinamąją mažąją Šiluvą, pasimelsti. Čia jie patirdavo daug malonių, būta stebuklingų išgijimų, atsivertimų. Kiekvieno mėnesio pirmąjį šeštadienį 12 valandą per Marijos dieną čia aukojamos šv. Mišios už šeimas ir gyvybę. Prieš šv. Mišias šia intencija meldžiamės rožinio maldą.


Dvasinė gyvybė

Be gyvybės – didžiosios prigimtinės Dievo malonės – negalėtume ne tik egzistuoti, bet ir suvokti jos neįkainuojamos vertės. Todėl tikintieji, gebėdami matyti ir apmąstyti Viešpaties jiems skirtas įvairiausias dovanas ir didžiausią iš jų – dieviškąją privilegiją sekti Dievo Sūnaus pavyzdžiu – yra Šventosios Dvasios skatinami gyventi taip, kaip moko Kristus bei Bažnyčia.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija