Atnaujintas 2008 gegužės 2 d.
Nr.33
(1626)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Gyvybės dieną „širdutės virpėjo“

Aldona KALINAUSKIENĖ

Kasmet paskutinį balandžio sekmadienį pasaulyje švenčiama Gyvybės diena. Kasmet ją minime ir su nerimu regime, kaip svarbiausiai šios šventės žiniai – Gyvybės žiniai – iškyla klastingos kliūtys. Šios dienos tikslas – paskatinti visuomenę daugiau dėmesio skirti žmogaus gyvybės prasmei ir vertei, atkreipti dėmesį į abortų ir eutanazijos problemas.

Apie tai buvo kalbėta ir gražioje šventėje, kurią ta proga suorganizavo Vilkaviškio vyskupijos šeimos centras ir Marijampolės kolegijos edukologijos ir socialinių mokslų fakulteto Lituanistikos ir religijos mokslų katedra. Pakviesti svečiai nuoširdžiais žodžiais beldėsi į susirinkusių protus bei širdis.

„Sveiki Gyvybės dienos šventėje“, – taip į susirinkusius kreipėsi monsinjoras Arūnas Poniškaitis. Jis linkėjo gyventi ne tik sau, bet ir kitiems, pastebint kitame ne tik džiaugsmą, bet ir liūdesį, nepamiršti, kad kiekvienas žmogus yra Dievo kūrinys vienodai Kūrėjui brangus ir vienodai Jo mylimas. Ir neskirstyti žmonių į sveikus ar ligotus, nes juk nustatydami „diagnozę“ galime smarkiai apsirikti, o bėgdami nuo nepageidaujamų žmonių kartais galime pabėgti ir nuo žmoniškumo.

Jaunimas susidomėjęs klausėsi apie merginų ir vaikinų tarpusavio santykius, žmogaus gyvybės užsimezgimą ir vystymąsi. Šeimos centro vadovė Lina Braukylienė taip pat kalbėjo apie gyvybės ir mirties kultūrą. Buvo kalbama ir itin opia tema, kai gyvybė prasideda ne iš meilės, bet tik iš potraukio ar net nusikaltimo. Ką apie gyvybę ir šeimą moko Bažnyčia, priminė kunigas Juozas Fakėjavas. Jis pasakojo ir apie keturis laimingos krikščioniškos šeimos gyvavimo principus, kuriuos įsiminti tikrai kiekvienam verta. Tai kalbėjimasis (vienas su kitu), tarnavimas (vienas kitam), atleidimas (dar saulei nenusileidus) ir malda. Šie teiginiai buvo pailiustruoti gyvenimiškais pavyzdžiais, o išvadą būtų galima padaryti tokią – šeima yra didelė vertybė, o į didelę vertybę reikia labai daug investuoti ir tai turi daryti ne kuris nors vienas, bet abu sutuoktiniai.

Šventėje skambėjo krikščioniškos muzikos grupės „Life Time“ atliekamos dainos, Vidos Mickuvienės vadovaujami kolegijos Raiškiojo žodžio studijos nariai deklamavo eiles apie gyvybę ir meilę, o šventės pabaigoje Muzikos mokyklos mažosios dainininkės, vadovaujamos Daivos Radzevičienės, sugraudino ne vieną salėje sėdėjusią mamytę. Nuo gražių melodijų ir posmų, pasak vienos dainelės žodžių, visiems „širdutės virpėjo“.

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija