Atnaujintas 2008 gegužės 9 d.
Nr.35
(1628)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Neteisinga iš grūdų gaminti degalus, jei dalis žmonių stokoja maisto

Pirmadienį Briuselyje vyko Europos Sąjungos institucijų vadovų ir Europos religinių bendruomenių vadovų susitikimas. Susitikimas vyko Europos Komisijos prezidento Žozė Manuelio Baroso iniciatyva ir jam buvo parinktos dvi temos: klimato kaita bei susitaikymas. Susitikime Katalikų Bažnyčiai atstovavo keturi hierarchai. Vienas jų – Lietuvos kardinolas Audrys Juozas Bačkis. Europos Sąjungai, be jau minėto Europos Komisijos vadovo Baroso, atstovavo Europos parlamento vadovas Hansas Gertas Pioteringas ir pirmininkaujančios Europos Sąjungai Slovėnijos premjeras Janez Janša. Susitikime taip pat dalyvavo Europos Komisijos narė Benita Ferero Valdner bei komisaras Jan Figel, atsakingas už kultūrą.


Mitai ir tikrovė

Giedrius Grabauskas-Karoblis

Vienas ryškiausių paskutinio meto Lietuvos įvykių buvo STT atliekamas tyrimas Vilniaus savivaldybėje ir Vilniaus vicemero Evaldo Lementausko, Vilniaus tarybos narių Audriaus Butkevičiaus ir Gintaro Kazako areštai. Šie R. Pakso partijos veikėjai buvo suimti tiriant kelis nusikalstamos veiklos epizodus – dėl bandymų papirkti tarybos narį konservatorių Vilių Urbonavičių, dėl machinacijų, susijusių su TEO LT pastato ir Nacionalinio stadiono statybomis. Viena tyrimo kryptis siejasi su „Rubicono“ veikla, šioje bendrovėje dirba G. Kazakas. Taigi, rubikono aštuonkojis apraizgė ne tik Zuoko vadovaujamus liberalcentristus – jis jau suka lizdą ir ,,tvarkiečių“ gretose.


Aktyvinamas viešosios žiniasklaidos stebėjimas

Eglė Tendytė

Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija (NŠTA) nuolat stebi viešąją žiniasklaidą. Asociacijos nariai stebi TV laidas, seka spaudą, klausosi radijo laidų ir fiksuoja galimus pažeidimus. Informaciją apie pastebėtus pažeidimus asociacijai siunčia ir Lietuvos gyventojai. Monitoringo metu ypatingas dėmesys skiriamas viešajai informacijai, kuri yra susijusi arba prieinama nepilnamečiais.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija