Atnaujintas 2008 gegužės 9 d.
Nr.35
(1628)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Pagerbė daugiavaikes motinas

Petras IVANOVAS

Šniukštų krašto daugiavaikės
motinos Emilija Girčienė,
Ona Gogelienė, Genė Dainienė

Šiemet Zarasų rajono Šniukštų kaimo bendrija surengė šventę krašto motinoms. Į bendrijos salę susirinkusias mamas su vaikais nuoširdžiai sveikino bendrijos pirmininkė Daiva Zakšauskienė, nuotaikingai skambėjo ansamblio „Radasta“ dainos apie mamą, apie jos džiaugsmus ir rūpesčius. Nedrąsiai pasveikinti mamyčių atėjo ir jaunieji šniukštiečiai. Seimo narys Manfredas Žymantas, sveikindamas motinas, sakė, kad kiekvieno žmogaus įspūdingiausi prisiminimai visada yra susiję su motina, močiute, prosenele. Seimo narys džiaugėsi, kad ir Šniukštų krašte moterys garbingai atlieka savo pareigas. Seimo narys padėkos raštus įteikė Emilijai Girčienei, Onai Gogelienei, Genei Dainienei, Anastazijai Zakšauskienei – motinoms, kurios išaugino ir išauklėjo gražų sąžiningų ir dorų vaikų būrį. Padėkos raštas buvo įteiktas ir bendrijos ansambliui „Radasta“ – jis švenčia savo penkerių metų veiklos jubiliejų. Prasmingus sveikinimo žodžius savo kraštiečiams tarė ir rajono savivaldybės tarybos narys Rimantas Jurevičius, Šniukštų krašto motinas sveikino ir rajono savivaldybės tarybos narys Rimvydas Podolskis. Jie taip pat įteikė padėkos raštus motinoms. Bendrijos veikla džiaugėsi Antazavės seniūnas Algirdas Lekaveckas. Jo žodžiais sakant, smagu, kad žmonės mokosi bendrauti, buriasi, pagerbia geriausius savo bendruomenės narius.

Netrūko šventėje skambių dainų, eilėraščių posmų, prasmingų palinkėjimų ir gražiausių gėlių. Kiekvienos mamos indėlis yra svarus. Bet labiausiai buvo pagerbtos mamos, kurios išaugino, išauklėjo daugiausiai vaikų. Daug dėmesio šventėje buvo skirta devyniasdešimt dvejų metų Onai Gogelienei, išauginusiai dešimt vaikų. Visi jie užaugo dorais, darbščiais ir sąžiningais žmonėmis. Ona Gogelienė šventėje kalbėjo: „Vaikus išauginti man padėjo Dievas. Mylėk jį ir jis tave mylės“. Šventėje pagerbta aštuonis vaikus išauginusi Emilija Girčienė, septynias atžalas išauginusi Genė Dainienė.

Šventė buvo labai nuotaikinga ir prasminga. Nuostabias dainas keitė rimtos kalbos, vaikų posmai. Pabaigoje darniai nuskambėjo šio kaimo himnas, kurio žodžius sukūrė Salvina Bakutienė.

Zarasų rajonas

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija