Atnaujintas 2008 gegužės 9 d.
Nr.35
(1628)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Tauragės dekanate

Šimtmečio jubiliejus

Klebonas kun. Stasys Šlepavičius
(dešinėje) ir parapijiečiai pasveikino
Joną Žilį (antras iš dešinės)
su 100-uoju pavasariu

Nemakščiai. Šimtąjį pavasarį šį balandį sutiko Nemakščių seniūnijoje, Pužų kaime gyvenantis Jonas Žilys. Nemakščių tikintieji jubiliatą pasveikino šv. Mišių metu. Susirinkę žmonės džiaugėsi ir pagarbiai stebėjosi J. Žilio sveikata ir žvalumu bei meldė jam Dievo palaimos.

Po šv. Mišių šimtametį pasveikino parapijos klebonas kun. S. Šlepavičius, kuris, linkėdamas daug Dievo malonių, atkreipė dėmesį, kad gražus sutapimas, jog J. Žilys gimė per 300 Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo Šiluvoje jubiliejų ir, nugyvenęs nuostabų amžių, sulaukė šio stebuklo 400 metų sukakties. Jubiliatą sveikino Nemakščių seniūnas R. Laugalis, Pastoracinės tarybos pirmininkas V. Šimaitis, G. Kybartas nusilenkė prieš jubiliatą ir Užkalnių bendruomenės, ir pastoracinės tarybos šeimos sekcijos vardu. Nemakščių „Caritas“ sekcijos vadovas S. Radčenko sveikinimą pradėjo nuo komplimento, kad Žilių šeima atrodo kaip broliai. Patikėkit, kad ne vienas žmogus, sekmadienį buvęs bažnyčioje, neiškart suvokė, kad prieš jo akis išties šimto metų kraitį sukrovęs ilgametis. Sveikinimus užbaigė J. Žilio artimieji ir šiltos susirinkusiųjų ovacijos mūsų krašto šimtamečiui.

Tokio amžiaus žmogus – tai lobis, nesvarbu, kiek tau leista prie jo prisiliesti: gyvenimu, mintimis, žvilgsniu. Vien tik žinojimas, kad tarp mūsų gyvena toks žmogus, mus pačius padaro turtingesniais.

Tegul Dievo palaima lydi kiekvieną Jūsų dieną.

Daiva Visockienė,
pastoracinės tarybos valdybos narė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija