Atnaujintas 2008 gegužės 9 d.
Nr.35
(1628)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Padėka už laiminančias rankas

Radviliškio Švč. Mergelės Marijos
gimimo parapijos vaikai
su klebonu kun. Lionginu Vaičiulioniu
per Pirmosios Komunijos šventę

Mons. Lionginas Vaičiulionis Radviliškio Švč. Mergelės Marijos gimimo parapijoje pradėjo tarnauti tikintiesiems 1974 m. rugsėjo mėnesį. Šį pavasarį Kunigas šventė kunigystės penkiasdešimtmetį. Radviliškio parapijos tikintieji su pagarba prisimena jiems tarnavusį Kunigą. Šešiolika metų jis buvo parapijos dvasios vadu, klebonu. Pastoracinėje veikloje kunigui talkino kartu su juo dirbę pagalbininkai – vikarai. Atlaidų šventimas, Švč. Sakramento adoracija, maldos praktika – viskas tikinčiųjų dvasios reikalams. Tik tuometinio klebono kun. L. Vaičiuliono pastangomis buvo gautas leidimas paaukštinti bažnyčios sienas. 1987 m. pavasarį prasidėjo darbas. Bažnyčios ir naujos klebonijos statybos darbai buvo atlikti per vieną vasarą. Rudenį jau buvo uždengtas stogas. 1988 m. vasarą, per Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės atlaidus, kardinolas Vincentas Sladkevičius naująją Radviliškio bažnyčią pašventino, suteikė Sutvirtinimo sakramentą. Kun. L. Vaičiulionis skiepijo meilę savo tautai, krašto praeičiai. Jo pastangomis tikintieji dalyvaudavo tautinėse Sąjūdžio akcijose, Baltijos kelyje, kūrė katalikiškas organizacijas: 1988 m. rudenį įsteigė Radviliškio parapijos „Caritas“, 1990 m. pradžioje padėjo atsikurti Lietuvos krikščionių demokratų Radviliškio skyriui.

Radviliškio Švč. Mergelės Marijos gimimo parapijos tikintieji su meile ir pagarba prisimindami mons. L. Vaičiulionį sveikina jį garbingo kunigystės 50-mečio proga.

Kunigas buvo tikras sielų vadas: prisimename jo išsakytas gyvas mintis pamoksluose, tėviškus patarimus, nuoširdžius pamokymus, visokią pagalbą. Daugelis šeimų su meile ir dėkingumu prisimena Klebono suteiktus sakramentus, o sunkiomis gyvenimo valandomis ištartą užuojautos ir nuraminimo žodį, suteiktą viltį gyvenimu ir tikėjimu. Nuoširdžiai dėkojame už naująją mūsų parapijos bažnyčią, kurioje jau dvidešimt metų meldžiamės. 1988 m. rudenį įsteigta parapijos „Caritas“ organizacija skyrė dėmesį, teikė pagalbą vienišiems, sergantiems, kurios tuo metu labai trūko. Esame nuoširdžiai dėkingi mielajam mons. Lionginui Vaičiulioniui, kad šiandien „Caritas“ dvasia sušildo daugelio žmonių sužvarbusias širdis.

Sveikiname Monsinjorą sulaukus garbingo penkiasdešimties metų kunigystės jubiliejaus, linkime Dievo palaimos Jo kilniame pašaukime, kūrybinės minties, neblėstančios energijos, sveikatos.

Radviliškio Švč. Mergelės Marijos gimimo parapijos „Caritas“ vardu

Genovaitė Dailidonienė ir Adelė Kazlauskaitė

* * *

Gerbiamasis Monsinjore Lionginai Vaičiulioni! Esame dėkingi, kad buvote mūsų parapijoje ir palikote gražius prisiminimus apie veiklą pastoracinėje taryboje, bažnyčios chore – visur jausdavome Jūsų tėvišką dėmesį ir paramą. Statant bažnyčią Jūs buvote ir inžinierius, ir tiekėjas, ir projektuotojas, ir... pagaliau darbininkas. Jūsų kruopštumo, išminties dėka buvome pirmieji Lietuvoje, sovietmečiu pradėję bažnyčios rekonstrukcijos darbus. Ačiū Jums ir už tai, kad šios statybos labai suartino tikinčiųjų bendruomenę, nes visi jautėme pareigą prisidėti prie tų darbų. Dėkojame už vaišingumą ir svetingumą įvairiomis parapijos progomis, kai susėsdavome prie šventinio stalo. Telaimina ir teatlygina Jums Aukščiausiasis.

Leontina ir Pranas Samai,
buvę Pastoracinės tarybos, choro nariai

* * *

Gerbiamasis Kunige, su gražia Jūsų kunigystės švente! Buvote mums dvasios Tėvas ir rūpestingas žmogus, savo pavyzdžiu rodęs kunigiško pašaukimo grožį. Kartu sprendėme Bažnyčios ūkinius reikalus. 1984 metais, kai sudegė parapijos varpinė, turėjome daug rūpesčių, kol atstatėme architektūros paminklą. Ačiū už parodytą sumanumą, darbštumą, geraširdiškumą.

Jonas Jasinskas,
buvęs Bažnyčios komiteto pirmininkas,
atkurto Lietuvos Krikščionių demokratų
Radviliškio skyriaus pirmininkas

* * *

Gerbiamasis Monsinjore, penkiasdešimties metų Kunigystės sukakties proga Dievo palaimos, Švč. Mergelės Marijos globos, sveikatos tolimesniame kunigystės kelyje. Ačiū už pastatytus maldos namus, paruoštus sakramentams mūsų vaikus ir vaikaičius, už suteiktą dvasinę pagalbą einant į Prisikėlimą.

Janina Savickienė,
Šiaulių vyskupijos Marijos Legiono
Nekalto Prasidėjimo kurijos pirmininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija