Atnaujintas 2008 gegužės 9 d.
Nr.35
(1628)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Atsispirk prievartautojui

Eglė PEREDNYTĖ

Kas yra prievartautojas? Tas, kuris prievartauja.

Kaip jis tai daro? Labai įvairiai. Seksualinis išnaudojimas yra tiktai ledkalnio viršūnė. Mes prievartaujame savo žodžiais, veiksmais, nuostatomis, net pačiu buvimu. Mes pririšame kitus prie savęs, ir jie tampa aukomis. Aukos vaidmuo yra ženklas, kad kažkas šiuose santykiuose yra ne taip. Mes neturime teisės būti aukomis. Prievartautojai renkasi tuos, kurie bijo. Mes neturime teisės tylėti ir laukti. Ko? Ko mes laukiame? Moterys, kurias muša jų vyrai; vyrai, kurių žmonos juos žemina; vaikai, kurių tėvai pririša juos prie savęs ir neleidžia jiems augti; tėvai, kurių vaikai juos išnaudoja.

Prievartautojas yra tas, kuriam stinga meilės. Meilė yra buvimas kartu nenaudojant prievartos, nepadarant žmogaus savo įrankiu. Vyrai, kuriuos žmonos priverčia dirbti, dirbti, dirbti, tarsi jie būtų gyvuliai, kuriems pakanka tik kuokšto šieno ir vietelės po lova. Moterys, kurios bijosi likti vienos ir laikosi įsitvėrusios visiškai svetimų joms vyrų, kad nebūtų pažemintos žmonių akyse, jei priimtų sprendimą atsiskirti nuo sutuoktinių. Tėvai, kurie vaikus laiko savo nuosavybe ir elgiasi su jais taip, kaip katės elgiasi su pele – jie žaidžia jų gyvenimais ir daro tai taip rafinuotai, kad vaikai nė nepastebi to.

Dievo žmonės yra laisvi. Jie nesigina, jei nėra puolami. Jie ginasi tik tada, kai tai būtina. Gintis yra būtina. Jūs netapsite aukomis, jei valdysite situaciją. Savigyna yra priemonė atsispirti tam, kuris jus išnaudoja.

Dievo žmogus yra meilės žmogus. Jis myli tuos, kurie jį myli, ir atleidžia tiems, kurie jį persekioja. Tai vaikai, reikalaujantys to, ko negalima duoti – paramos, kai tereikia buvimo šalia; dėmesio, kai tereikia veiklos, kuri juos padarytų laimingus; vilties, kurios jie neras kituose žmonėse, jeigu patys nebus atviri Dievo meilei.

Jūs esate meilės apaštalai. Jūs esate tie, kurie myli ir laimina. Meilė yra ženklas, kad jūs esate Dievo. Neapykanta yra pragaro balsas. Atleidimas ateina tada, kai iš meilės atleidi tam žmogui, kuris tave žudo.

Jėzus yra pergalės ženklas pasauliui, Dievo balsas baisioje tyloje, kuri sukuria prievartautojus.

Prievartautojas yra išprievartautas žmogus. Vyras, kuris geidė žmonos, o ji tedavė gašlų buvimą be meilės. Tėvas, kuris prašė daugiau negu išmaldos, o tegavo tik abejingumą. Moteris, išsiilgusi meilės, atsiduodanti tam, kuris žudo jos kūną ir sielą, nesuvokdamas jos tikrosios skirties, sužavėtas jos patiklumo ir naivumo.

Mes esame žmonės. Dievas mums davė protą ir valią. Jeigu jūs jaučiatės prievartaujami, jūs nesate tiesoje. Tiesa yra meilė. Marija buvo meilė, o ne kankinė. Ji stovėjo po kryžiumi, bet tas kryžius tebuvo tik ženklas, kad artėja gimimas – tas gimimas gyvenimui – prisikėlimo šviesa.

Jūs esate Dievo žmonės. Jūs esate pergalės ženklas pasauliui. Jiems taip reikia šviesos – tiems žmonėms, kuriuos mylite.

Būkite meilė. Tai įmanoma. Tai nuostabu.

Būkite meilė. Tai gyvenimas. Tai ateitis.

Būkite meilė. Meilė yra iš Dievo.

Jei jis jus prievartauja – tas vyras, ta žmona, tas žmogus, atsiskirkit nuo jo. Neapykanta auga iš bejėgiškumo. Neapykanta auga tada, kai nemyli savęs, o tarnauji kitiems.

Kas yra meilė? Meilė yra tas artumas, kuris neteikia skausmo nei tau, nei kitiems. Meilė yra ženklas, kad jūs esate Dievo žmonės, Dievo mylimieji, Dievo sūnūs ir dukterys, sukurti pagal Dievo paveikslą.

Jei jūs esate Dievo, jūs gyvensite meile. Meile, pranokstančia žemiškus norus. Meile, kuri yra laisvė.

Nevaldykite to, kurį mylite – tai nėra meilė. Tai tėra tiktai ženklas, kad nemylite jo.

Prievartautojas apsisprendžia prieiti, kai pajunta, jog bijote jo. Jei jūs ginsitės, jis paliks jus ramybėje.

Prievartautojas yra iškentėjęs tikrą pragarą – prievartaudamas žmones, jis tarnavo pasauliui, o ne Dievui.

Jūs nesate kaina už pasaulio gyvybę. Jėzus mirė dėl to, kad jūs taptumėte laimingi. Aukos vaidmuo tėra tiktai Dievo dvasia, iškankinta pasaulio; nukryžiuotasis angelas, nepraradęs šviesos.

Yra demono kelias, yra kelias žmogaus.

Yra meilė ir pasirinkimas mylėti.

Taip, mylėti tą žmogų, kuris bara tave, – jis maldauja vilties ir gyvenimo. Jei mylėsi šį žmogų, jis paliks tave tam, kad gyventum. Jei mylėsi jį, jis pasitrauks nuo tavęs.

Prievartaudamas kitą, žmogus renkasi melą. Jis išduoda save ir kitus. Šis žmogus nėra tas, kuris tiki. Jei jis myli, tai tik tiek, kad naudotųsi meile. Prievartautojas – pragaro įrankis. Jo dvasia sužalota tamsos.

Nebijokite nieko. Jums jau duotas ir kelias, ir tikslas – sustabdyti save, kai pasirenkate mirtį ir tamsą.

Meilė – Dievo dvasia mumyse. Meilė yra Dievas – paslaptingas, galingas ir tobulas. Begalinis yra mūsų Dievas. Jis tegali tik duoti save.

Jei priimsite šviesą, jūs išeisite iš tamsos.

Dievas myli jus tobula meile, kuri perveria jūsų mintis ir veiksmus.

Išsakykite Jam savo skausmą. Melskitės Jam. Aprašykite Jį.

Išvaduokite Jį iš tamsos – savo Dievą, įkalintą skausmo.

Padarykite Jį lietumi ugnyje.

Jis ateis, kai mylėsite žemę ir žmones ir laiminsit juos.

Ko jūs bijote Dievo? Šito sužeisto Dievo, kuris mirė už jus.

Ko jūs bijote meilės?

Ko jūs bijot šviesos?

Atsiverkite tiesai. Ateis ta diena, kai jūs degsite meile ir laisve.

O dabar apkabinkite Jį – Jis yra jūsų Dievas ir meilė, kuri laimina jus.

Tyloje Jis ateina. Į tylą įsiveržia dvasia ir tiesa.

Aprašykite savo gimimą. Aprašykite dievišką liepsną, kuri perveria jus tyloje.

Jis jus kviečia į laisvę. „Šiandien laiminu jus, kad mylėtumėte mano kelią. Jis yra iš šviesos“, – sako Tas, kuris myli jus taip, kaip pasaulis negali mylėti, nes pasaulis nemato šviesos.

Sprendimas mylėti tuos žmones, kurie jus kaltina, yra vienintelis kelias į gyvenimą. Jūs esate Jo išrinktieji – jūs, kurie gulite be jėgų nuo neišrėkto skausmo; jūs, kurie teturite tiktai seksą be meilės, nes tai „santuokinė pareiga“; jūs, kurie tikite laisve, tačiau bijote jos kaip ugnies. Niekada ugnyje nesurasit nė lašelio tamsos. Jūs išeisit į laisvę ir liepsnosit tiesos ugnimi.

Mylimieji, jūs esate žmonės, kuriuos laimina Dievas. Jei jūs bėgsit nuo Jo, Jis tikrai nesivys jūsų tam, kad prispaustų prie sienos ir priverstų pažinti save. Jis yra tobulybė ir grožis, Jis yra paslaptis naktyje, Jis yra ta viltis, kurios trokštame.

Ko jūs bėgat nuo Viešpaties meilės? Ko jūs bijot savęs?

Prievartos aukos dažnai atsiduria psichiatrijos ligoninėse, nes nepakelia tokio gyvenimo. Grįžusios atgal jos vėl suserga, nes nemato jokios išeities.

Ateitis yra tas, kuris tiki. Niekada nebijokit šviesos.

Jei jūs tikite meile, ji ateis pas jus tam, kad laimėtumėte šitą kovą. Jūs pasirenkat tai, kas brangiausia, – gyvybę ir laisvę. Jeigu šitas žmogus jums brangus, jūs paliksite jį. Tik tada, kai paliksite, jis galės apsispręsti už tiesą.

Meilė yra laisvė. Padarykite tai.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija