Atnaujintas 2008 gegužės 14 d.
Nr.36
(1629)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Nieko naujo po saule

Su priešais paprastai nesipykstama – jų tarsi nėra. Arba yra, bet daro tai, ko tu iš jų tikiesi – todėl ir nepikta. Jų blogų darbų tarsi ir lauki: tam jie ir yra priešai, kad bloga darytų. O jeigu kurį nors blogą darbą ne visai blogai padaro, tai ir pagyrimo nusipelno.

Tačiau kartais per ilgesnį laiką pastebi, kad tie artimi draugai nėra tikri draugai. Arba ne visai tokie, kokių norėtume. Iš draugų, bendražygių daug tikiesi, o jie – vis ne pagal mūsų norą. Pikta dėl to – galima parūstauti ir papeikti. Ir kuo toliau, tuo garsiau. Ypač prieš rinkimus ir dar per rinkimus. Tada tai daroma su dideliu noru, kad būtų nei tau, nei man – kad niekas nelaimėtų. Tegul laimi priešai, kurie asmeniškai lyg ir nekliūva, nes su jais nesusitinki. Taip atrodo dešiniųjų judėjimas, kairiajai pusei amžiną pergalę garantuojantis.

Ir čia nėra nieko naujo – kūnas laimi prieš dvasią. Tie, kurie turėjome būti dvasia, nenorime ja būti – norime valdžios. Tegul nevaldo mūsų draugai, kurie yra ne visai pagal mūsų norą draugai. Geriau priešai! Taip sulauksime Maskvos (tegul ir per Briuselį) ir tarnausime globalizmui.

Ir visa taip buvo. Netgi tada, kai laimėjo Sąjūdis, ir tada, kai laimėjo Tėvynės sąjunga. Sąlyginai vadinamiems kairiesiems net nereikėjo prieš šias jėgas veikti. Ir Sąjūdį, ir TS eliminavo sąlyginai vadinami dešinieji ir ilgiems laikams atvedė į valdžią kairiuosius.

Dabar padėtis dar keistesnė. Tėvynės sąjunga nuo valdžios yra labai toli – ne arčiau kaip per patrankos šūvį. Bet yra veikėjai, kurie nuo valdžios dar toliau – per kelis patrankų šūvius, todėl TS jiems atrodo valdžia, ir jie TS pavydi. Jų akimis TS už visas blogybes atsakinga ir jai keliami tokie reikalavimai, tarsi ji būtų valdžia.

Tėvynės sąjungai, deja, negresia galimybė tapti valdžia. Bet jai gresia galimybė neišnykti ir būti gana stipria opozicija. Todėl bruzda draugai, kuriems Tėvynės sąjunga atrodo ne visai priimtina – geriau tegul būna priešai. Lietuvos priešai. Nejaugi tikrai geriau?

Gražina TRIMAKAITĖ

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija