Atnaujintas 2008 gegužės 23 d.
Nr.39
(1632)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Panevėžio vyskupijoje

Anykščių dekanate

Nepasiduoti blogybėms ir prikelti Lietuvą

Panevėžio vyskupą Joną Kaunecką
prie šventoriaus vartų sutinka
parapijos klebonas
kun. Vydas Juškėnas. Dešinėje –
generalvikaras kan. dr. Robertas Pukenis

Svėdasai. Gegužės 18 dieną Šv. arkangelo Mykolo parapijos bažnyčia sulaukė garbingo svečio – Panevėžio vyskupo Jono Kaunecko. Iškilmingai sutikto prie šventoriaus vartų, gražiai palydėto į bažnyčią, ganytojo laukė gausi svėdasiškių tikinčiųjų šeima, tarp jų ir Sutvirtinimo sakramentą pasiruošusiųjų priimti kelios dešimtys svėdasiškių bei iš kitų parapijų atvykusių jaunuolių.

Nuoširdžiai pasveikinęs susirinkusiuosius tikinčiuosius, vyskupas pasidžiaugė išgražėjusiu, atjaunėjusiu Svėdasų bažnyčios kompleksu, kuris jau iš tolo atkreipia dėmesį, padėkojo svėdasiškiams už jų dvasingumą, pamaldumą, rūpestį savaisiais maldos namais.

Šv. Mišių metu vyskupas J. Kauneckas pasakė įsimintiną pamokslą, kurio pagrindinės mintys buvo skiriamos Sutvirtinimo sakramento laukiantiems jaunuoliams. Ganytojas linkėjo sutvirtinamiesiems nepasiduoti girtavimui, narkomanijai ir kitokioms blogybėms, o iškilus problemoms, ieškoti išeities maldoje, tikėjimo tiesose. Garbusis svečias pamoksle pateikė nemažai konkrečių skaičių ir faktų, pagal kuriuos Lietuva gėdingai pirmauja Europos Sąjungoje. „Prieškario Lietuvoje šventadieniais į bažnyčias melstis susirinkdavo 60 proc. lietuvių, o dabar – tiktai 10 proc. Prieškaryje niekas net ir naktimis nerakindavo durų, o dabar žmonės užsirakina namus ir dienomis. Lietuvoje pilna blogybių, pirmaujame pagal savižudybių, skyrybų skaičių, girtuoklystę. Sovietiniais laikais buvo diegiama nuostata tolti nuo bažnyčios, nesilaikyti Dievo įstatymų. Todėl dabar labai svarbu prikelti Lietuvą, pataisyti tai, ką visuomenė prarado per sovietmetį. Bendromis jėgomis turime išspręsti šalį užplūdusias problemas, privalome būti ir likti maldos žmonėmis, ištikimais Katalikų Bažnyčiai“, – akcentavo savo pamoksle vyskupas.

Išreiškęs viltį, kad jauni žmonės nepasiduos gyvenimo blogybėms, visur ir visada rodys tiktai teigiamus pavyzdžius, vyskupas J. Kauneckas, padedant Svėdasų parapijos klebonui kun. Vydui Juškėnui, suteikė Sutvirtinimo sakramentą net aštuonioms dešimtims jaunų žmonių.

Ta iškilminga proga šv. Mišias kartu su Panevėžio vyskupu Jonu Kaunecku aukojo ir vyskupijos generalvikaras kan. dr. Robertas Pukenis, Utenos Dievo Apvaizdos parapijos klebonas kun. Henrikas Kalpokas ir Svėdasų Šv. arkangelo Mykolo parapijos klebonas kun. Vydas Juškėnas.

Vytautas Bagdonas

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija