Atnaujintas 2008 gegužės 23 d.
Nr.39
(1632)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Prasmingi renginiai tikybos mokytojams

Prie Aušros Vartų su Vilniaus
arkivyskupijos katechetikos
centro darbuotojomis

Telšių vyskupijos tikybos mokytojų ir katechetų metodinės tarybos trečiasis posėdis šiemet vyko kelionės į Vilniaus arkivyskupiją metu. Tai jau penktasis tokio pobūdžio posėdis. Kartą per metus posėdžius su išvyka organizuoja Telšių vyskupijos katechetikos centras. Jame dalyvauja visų dekanatų metodinių ratelių pirmininkai, kviečiami ir kiekvieno rajono švietimo skyriaus darbuotojai, kuruojantys tikybą, ir vienas tikybos mokytojas iš dekanato.

Vilniuje, prie Katedros mus pasitiko Vilniaus vyskupijos katechetikos centro darbuotojas Tomas. Dievo Gailestingumo šventovėje dalyvavome šv. Mišiose, kurias kartu su kitais dviem kunigais koncelebravo Lietuvos, o kartu ir Telšių vyskupijos katechetikos centro vadovas kan. edukol. lic. Rimantas Gudlinkis, visada vadovaujantis mūsų prasmingoms kelionėms.

Po šv. Mišių grįžome į Arkikatedrą Baziliką, pasimeldėme Šv. Kazimiero koplyčioje, susipažinome su Arkikatedros požemiais, jų istorija. Paskui lankėmės Lietuvos katechetikos centre ir Vilniaus arkivyskupijos katechetikos centre. Centro vadovė Lina Jakučionienė, Kalvarijų parapijos tikybos mokytojų metodinio ratelio pirmininkė, mus supažindino su parapijos tikybos mokytojų, katechetų, katalikiškų organizacijų veikla. Viską susidomėję išklausėme, pažiūrėjome filmuotą medžiagą. Kilo daug naujų minčių, veiklos tobulinimo galimybių. Viskuo, ką pamatėme ir sužinojome, pasidalinsime savo dekanato tikybos mokytojų metodinio ratelio susirinkimuose.

Esame dėkingi Telšių vyskupijos tikybos mokytojų ir katechetų metodinės tarybos pirmininkui kan. edukol. lic. R. Gudlinkiui už įdomias išvykas, už turiningus tarybos posėdžius, dėmesį ir metodinę pagalbą, paramą tikybos mokytojams. Daug mums padeda, parūpina informacijos, teikia metodinę pagalbą tarybos sekretorė Margarita Petrauskaitė. Visa tai mums padeda uoliau, išradingiau veikti, su Dievo pagalba ugdant dorus, aktyvius Bažnyčios narius.

Kazimiera Sipienė,
Klaipėdos rajono tikybos mokytojų
metodinio ratelio pirmininkė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija