Atnaujintas 2008 gegužės 23 d.
Nr.39
(1632)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Dievo Tarno arkivyskupo Mečislovo Reinio kanonizacijos byla

Kun. Liudvikas Liutkevičius

Arkivyskupas Mečislovas Reinys

Apie arkivyskupą Mečislovą Reinį esame girdėję daug: apie jį yra paskelbta nemažai straipsnių periodinėje spaudoje, jam atminti organizuota daug renginių. Tačiau svarbiausias įvykis, susijęs su šia asmenybe – jam iškelta kanonizacijos (skelbimo šventuoju) byla. Tai liudija, jog M. Reinys yra kandidatas į altorių garbę. Manau, daugeliui būtų įdomu sužinoti, kokia buvo šios bylos eiga, kokia jos padėtis dabar ir kokios tolesnės perspektyvos.

1989 m. birželio 9 dieną Vilniaus arkivyskupas Julijonas Steponavičius gavo Lietuvos dvasininkų, tikinčiųjų ir visų geros valios žmonių prašymą kuo greičiau pradėti arkivyskupo Mečislovo Reinio kanonizacijos bylą. Po kelių dienų, birželio 14 dieną, panašų prašymą gavo iš Vilniaus tremtinių bendrijos.


Gal Kryžių Marija padės tvirtai pasiryžti?

Alvyra Grėbliūnienė

Šv. Mišių koncelebracijai vadovauja
vyskupas Rimantas Norvila.
Kairėje – kun. Jonas Cikana,
dešinėje – kan. Valius Zubavičius

Šviesaus atminimo mūsų kraštietis Juozas Petrauskas knygelėje ,,Kryžiai“ rašo, kad ši vieta, esanti prie Dusios ežero, ,,nuo seno buvo ypatinga. Dievui pašvęsta... joje veikęs neliečiamybės įstatymas“. O Sekminės čia švenčiamos nuo karo su švedais laikų. Pasak autoriaus užrašytos legendos, 1702 metais šioje vietoje stovyklavo Lietuvos kariuomenės etmono Mykolo Servacijaus Višnoveckio daliniai. Etmonas buvo labai religingas ir ypač garbino Švč. Mergelę Mariją. Jis turėjo ir Borūnų Marijos paveikslo kopiją, kurią pakabino ant vieno iš trijų jo paliepimu pastatytų kryžių. Daliniams traukiantis, etmonas per skubėjimą paveikslą pamiršo. Po kelerių metų pro Kryžius keliavo paliegęs ir aklas buvęs Višnoveckio kareivis. Įvyko stebuklas: jis pasveiko ir praregėjo.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija