Atnaujintas 2008 gegužės 30 d.
Nr. 41
(1634)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Lietuvos žurnalistų draugija nerimauja dėl procesų LRT

Pasikeitus Lietuvos nacionalinio transliuotojo Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) vadovui bei jam formuojant savo komandą, pastebime ženklų, rodančių, kad gali būti apribota piliečių galimybė gauti objektyvią informaciją. Vienas tokių ženklų – bandymas pašalinti iš eterio populiarių radijo bei televizijos laidų autorių Darių Kuolį. Dingstimi pašalinimui tapo kitokia, nei naujojo LRT generalinio direktoriaus Audriaus Siaurusevičiaus, D.Kuolio nuomonė apie vieną iš „Panoramos“ reportažų.

LRT tarybai pateikęs ne to reportažo, kuris buvo kritikuotas D. Kuolio laidoje, įrašą ir tuo pagrindu įrodinėjęs minėto autoriaus „nusižengimus“, nacionalinio transliuotojo generalinis direktorius nematė reikalo net atsiprašyti. Audrius Siaurusevičius, kaip ir kiekvienas žurnalistas, turi teisę į asmeninę nuomonę bei politinius įsitikinimus, tačiau kaip nacionalinio transliuotojo generalinis direktorius, privalo rūpintis ne vienos nuomonės protegavimu, o kiek įmanoma objektyvesniu įvairių nuomonių atspindėjimu. Vieša diskusija apie nacionalinio transliuotojo laidų kokybę ne tik nekenkia nacionaliniam radijui ir televizijai, o priešingai, užtikrina glaudesnį ryšį su piliečiais, apmokančiais šios įstaigos veiklą, ir verčia pasitempti.

Kviečiame Lietuvos Respublikos Seimą apsvarstyti informacijos objektyvumo bei nuomonių laisvės nacionaliniame transliuotojuje garantijas, kad ateityje nebūtų įmanomi į kadrų valymą panašūs veiksmai. Manome, kad reikia išplėsti LRT tarybos įgaliojimus ir atsakomybę už situaciją šioje įstaigoje, turinčioje strateginę reikšmę demokratijos egzistavimui Lietuvoje.

Marytė Kontrimaitė,
Lietuvos žurnalistų draugijos centro valdybos pirmininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija