Atnaujintas 2008 m. birželio 13 d.
Nr. 45
(1638)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Lietuvai reikia grįžti prie Dievo

Man sunku kalbėti apie gyvenimą Lietuvoje. Ir dar sunkiau, kad turiu pasakoti apie neigiamus reiškinius.

Gegužės 22 dieną prisiminėme patį didžiausią bolševikų partijos surengtą žmonių vežimą iš Lietuvos. Deja, prisiminimas pradėjo blankiai. Kaimo bažnyčiose nebuvo jokių pamaldų. Seime buvo dvigubas minėjimas. Salėje susirinko Seimo nariai ir kviestiniai svečiai. Sovietiniai kolaborantai vadovavo "paradui", o jų aukos sėdėjo apačioje - suoluose. Deja, aukos nesugebėjo protestuoti ir išeiti iš salės. Atskiroje Seimo salėje posėdžiavo nukentėjusiųjų tautų atstovai. Jie papasakojo, kiek buvo išvežta žmonių, kiek tarp jų buvo vyrų, moterų ir vaikų, bet užmiršo pasakyti, kas organizavo išvežimą. Taip ir liko neaišku, kas vežė ir kokios baisios buvo sąlygos. Nepasakė, kad pakeliui mirė daug kūdikių ir jie buvo išmetami pro vagonų langus. Nepasakė, ką iškentėjo motinos ir tėvai. O trėmimus juk organizavo ir vykdė komunistų -bolševikų partija!

Baimė Lietuvoje kasdien didėja... Vieni vėl bijo Maskvos, kitus papirkinėja pinigais.

Valdžia pradeda neapkęsti Laisvės kovotojų. Teisiamam politiniam kaliniui Algirdui Petruševičiui Lietuvos valstybės saugumas išprovokavo "nusikaltimą" ir teismas pasiūlė ketverius metus kalėjimo. Net 14 inteligentų atiduota teismui (tarp jų ir akademikas istorikas Antanas Tyla) už tai, kad KGB agentą pavadino agentu.

Gegužės mėnesį buvo kariuomenės ir visuomenės suartėjimo ir Partizanų pagerbimo diena. Paprastai į partizanų šventę susirinkdavo apie 200 civilių asmenų. Šiemet padarė kitaip. Dieną anksčiau surengė kariuomenės šventę Vingio parke (už miesto). Atėjo jaunimas pasižiūrėti kariuomenės ginklų. Kitą dieną Šv. Ignoto (kariuomenės) bažnyčioje buvo šv. Mišios ir po to - partizanų pagerbimas prie Krašto apsaugos ministerijos. Tačiau civilių čia nebuvo. Neatvyko pasveikinti nei Prezidentas, nei Ministras pirmininkas, nei Seimo pirmininkas, nei akademinio pasaulio atstovai. Po trumpos ministro kalbos - priėmimas ministerijoje. Atrodo, kad partizanus laiko darželinukais, kuriems užtenka riestainio. Kitais metais teks krašto apsaugos ministrui šventės programą aptarti su partizanais. Priešingu atveju mes, partizanai, švęsime atskirai. Nekviečia partizanų nei į Seimą, nei į kitus iškilmingus renginius!

Buvo išleistas lankstinukas su buvusiais ir esamu Lietuvos prezidentais. Deja, šiame leidinuke nerado vietos IV Lietuvos prezidentas partizanas gen. Jonas Žemaitis-Vytautas. Užtat A. Brazauskas ir net nušalintasis R. Faksas neužmiršti.

LNK televizija demonstravo laidą apie V. Petkevičių. Kolaborantas tyčiojosi iš partizanų, vadino juos "pakrūmių" kovotojais. Taigi jis paniekino ne tik Laisvės kovotojus, bet ir aukščiausius Lietuvos ordinus, kuriais buvo apdovanoti partizanai. Ar ne laikas piktus kolaborantus patraukti teisminėn atsakomybėn? Bet prokuratūra tyli ar net globoja kolaborantus. Gaila, kad laidoje buvo taip dažnai tiesai netarnaujantys V. Petkevičiaus svaičiojimai.

Avantiūristas V Uspaskichas išeikvojo ir nuslėpė, kaip skelbia spauda, milijonus litų. Buvo pabėgęs į Maskvą, ten būdamas šmeižė Lietuvą per Maskvos radiją. Grįžo į Lietuvą ir net balotiravosi rinkimuose į Seimą Alytaus apygardoje. Taigi, tiesos ir teisingumo neatkovojome ir dabar nekovojame.

Jaunimui dievas - krepšinis, o suaugusiems - pinigas!

Kariuomenė negailestingai naikinama. Trimituojama apie pažangesnę, laisvai samdomą. Kas mokės pinigus samdiniams, tą jie ir gins. Be to, kariuomenė yra tautos, ypač jaunimo mokykla. Tai liudija mūsų praeities istorija.

Tautos tragedija yra tai, kad geriausias žemes dažnai per tarpininkus superka svetimtaučiai. Lietuvoje jau prisiregistravo apie 3000 arabų. Rusai per tarpininkus superka namus Vilniuje, Kaune ir kituose didesniuose miestuose ir ragina lietuvius per daug "nenusiminti", nes šaligatviai ir gatvės dar neprivatizuotos!

Bažnyčios tuštėja. Lanko gal 5-10 proc. gyventojų. Greitai kaimo bažnyčios užsidarys, bet kunigai čia dar nemato problemos. Bolševikai duoda bažnyčių remontui pinigų iš valstybės iždo. Ir visi tyli, užsiėmę remontu! Bažnyčiose liko tik sakramentų administracija.

Geriausi žmonės išvežti, išbėgę, sunaikinti. O dabartiniai į ateitį žvelgia ir galvoja sovietiniu mentalitetu.

Į ateitį kviečia pati egoistiškiau-sia partija - liberalai. Jų šūkis "Netrukdykite mums gerai gyventi".

Lietuvai reikia grįžti prie Dievo. Antraip bus, anot apaštalų, "tuščia žvejonė". Kiekvieną dieną reikia savęs klausti: "Už ką tu - už Dievą ar prieš Dievą?" Per gyventojų surašymą už Dievą pasisakė 79 proc. katalikų, o balsuoja už Dievo priešus. Balsuodamas už Dievo priešus pats tampa Dievo priešu ir velnio sąjungininku.

Norint išlikti kataliku, reikia įvykdyti keturias sąlygas: bent kartą per mėnesį eiti šv. išpažinties. Sekmadieniais ir šventadieniais nepraleisti šv. Mišių be svarbios priežasties. Kasdien melstis, šalia savo asmeninių intencijų, už Bažnyčią ir tėvynę.

Už 46 km nuo Vilniaus ir kitapus Nemuno stovi rusų ir baltarusių tankai. Nuo išorinių priešų žadėjo apginti JAV prezidentas G. Bušas, NATO ir Europos Sąjunga. O kas apgins nuo vidaus priešų?

Reikia melstis už Bažnyčią, nes trūksta kandidatų į seminarijas. Šiemet vienos vyskupijos turi tik po vieną ar du kandidatus, kitos - nė vieno. Kai kurie kunigai aptarnauja net po tris parapijas! Bažnyčia ir jos lankytojai neremia katalikiškos spaudos. Laikraštis "XXI amžius" leidžiamas tik 5000 egzempliorių tiražu. O, kad tai būtų vien nežinojimas!

Mūsų valdžia Lietuvos likimu nesirūpina. Nėra pagrindo ko nors išjos tikėtis! Laisvės kovotojai kviečia kiekvieną dieną 20 vai. vakare drauge su Marijos radiju kalbėti rožinį, maldauti dangaus padėti išgelbėti Lietuvą. Kviečiame melstis ir Jus visus, broliai ir sesės, gyvenantys užsienyje!

"Dievui nėra negalimų dalykų" -1955 metais gegužės 13 dieną sovietai išvedė savo kariuomenę iš Austrijos, neprašant ir nereikalaujant. Šv. Pijus kapucinas paaiškino, kad tai buvo Švč. Mergelės Marijos dovana Austrijai, nes 10 proc. tautos, t. y. 700 000 žmonių, kasdien kalbėjo rožinį.

Už naują Lietuvos prisikėlimą!

Mons. Alfonsas SVARINSKAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija