Atnaujintas 2008 m. birželio 20 d.
Nr. 47
(1640)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Bendrystės tarp žmogaus ir Dievo šventė

Pirmąją Komuniją priėmusieji
su klebonu kun. Juozu Fakėjavu

BAGOTOJI. Šv. Antano Padu­viečio bažnyčioje Pirmosios Komunijos šven­tė šiais metais įvyko birželio l dieną. Dvylika vaikų šiai šventei rengėsi jau nuo praėju­sių metų rudens: per katechezes gilinosi į tikėjimo tiesas, dalyvavo šv. Mišiose, buvo aktyvūs liturgijos dalyviai.

Pirmosios Komunijos šventė sutapo su Tėvo diena, todėl prieš prasidedant šv. Mi­šioms klebonas kun. Juozas Fakėjavas iškil­mingai įvedė vaikus į pilnutėlę žmonių baž­nyčią, kurioje tą dieną šv. Mišios buvo aukojamos už vaikus ir visus bažnyčioje esančius tėčius.

Pradžioje tėvai palaimino savo vaikus, priimančius pirmą kartą Kristų į savo gyve­nimą ir širdis. Pagal seną ir gražią Bažnyčios tradiciją krikščionys tėvai palaiminimu palydi savo vaikus į gyvenimą ypač svarbiomis jų gyvenimo akimirkomis. Šv. Mišių liturgijoje dalyvavo gausus būrys vaikų ir jų artimųjų. Tą dieną apskritai nebuvo pasyvių stebėtojų - visi dalyvavę žmonės buvo aktyvūs šv. Mišių dalyviai. Skaitinius skaitė vaikų šeimos nariai, o visuotinę maldą vaikai skaitė su savo artimaisiais. Aukos liturgijos pradžioje vaikai nešė didelę popierinę raudoną širdį, ant kurios buvo simboliškai užklijuotos mažos širdelės, kurios reiškė, jog vaikai savo gyve­nimą ir širdyje esančias viltis atiduoda Vieš­pačiui. Į atnašų liturgiją įsijungė ir vaikų artimieji: močiutė atnešė didelį ruginės duonos kepalą ir 12 duoniukų, kurie buvo išda­linti vaikams, priėmusiems Pirmąją Komu­niją, o kitos šeimos mama ir tėtis prie alto­riaus nešė eucharistinį vyną ir duoną kaip brandžių santykių ženklą.

Šv. Mišių pabaigoje kunigas asmeniškai palaimino kiekvieną tėtį, esantį bažnyčioje, o Pirmosios Komunijos dalyviams įteikė pa­žymėjimus su Bagotosios Šv. Antano Paduviečio bažnyčios atvaizdu.

Smagu, kai vaikai šypsosi ir priverčia su­virpėti suaugusiųjų širdis bei nubraukti aša­ras. Tokios šventės kaip Pirmoji Komunija - tai įrodymas, jog žmogui reikia tikrumo ir dvasinio ryšio tiek su Dievu, tiek su kitu žmogumi

Valda GUDYNAITĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija