Atnaujintas 2008 m. birželio 20 d.
Nr. 47
(1640)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Tyloje keliaujantis kryžius iš Ukrainos

Dr. Aldona VASILIAUSKIENĖ

400 kg sveriantis ąžuolinis kryžius
nešamas Vilniaus senamiestyje

Birželio 12-osios pavakary į Šv. Teresės bažnyčią Vilniuje buvo įneštas didžiulis 400kg ąžuolinis kryžius, kuris kitą dieną buvo perneš­tasį Dievo Gailestingumo šventovę, o 14 dieną porytmetinių šv. Mi­šių perneštas į Vilniaus Arkikatedrą ir pastatytas koplyčioje prieš Turino drobulės kopiją. Katedroje piligriminis kryžius viešės apie trejetą savaičių, o paskui jis iškeliaus į Rygą.


Popiežiaus vizitas Apulijos regione

Mindaugas BUIKA

Benediktas XVI sveikina
jį pasitikusius tikinčiuosius.
Dešinėje - Brindizio vyskupas
Rokas Talučis

Svarbiausia pamaldumas Dievo Motinai

Tarptautinio dėmesio susilaukė dešimto­ji popiežiaus Benedikto XVI apaštalinė ke­lionė po Italiją. Birželio 14-15 dienomis Šventasis Tėvas lankėsi Apulijos regiono Santa Marija di Leuka ir Brindizio miestuose, esan­čiuose prie Adrijos jūros. Pirmąją kelionės dieną jis aukojo šv. Mišias Santa Marija di Leukos Dievo Motinos šventovėje vadinamoje Santa Marija „De Finibus Terrae" (lot. „Žemės pakraštyje") vardu, kas nusako vietovės geografinę padėtį - labiausiai į rytus nutolusį Italijos pakraštį.


JAV prezidento vizitas Vatikane

Benediktas XVI ir Džordžas Bušas
apsikeitė fotografijomis,
vaizduojančiomis įsimintiną
balandžio vizitą Baltuosiuose rūmuose

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Džordžas Bušas praėjusio penktadienio rytą lankėsi Vatikane ir susitiko su popiežiumi Benediktu XVI.

Vizitas Vatikane buvo paskutinės prieš kadencijos pabaigą Amerikos prezidento ke­lionės į Europą dalis. Kelionę pradėjęs šiuo metu Europos Sąjungai pirmininkaujančioje Slovėnijoje, aplankęs Vokietiją, dar trečia­dienio vakarą Dž. Bušas atvyko j Romą. Bai­gęs vizitą Italijoje, penktadienio rytą jis už­suko ir į Vatikaną aplankyti popiežiaus Benedikto XVI.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija