Atnaujintas 2008 m. liepos 4 d.
Nr. 51
(1644)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Koplyčia aukštojoje mokykloje

Benjaminas ŽULYS

KTU trečiuosiuose rūmuose atidaryta
Šiluvos Dievo Motinos vardu pavadinta
koplyčia
Livijos ŠIDLAUSKAITĖS nuotrauka

Neeilinės iškilmės vyko Kauno technologijos universi­teto trečiuosiuose rūmuose (KTU kultūros centre), įsikū­rusiuose Laisvės alėjos pra­džioje. Čia buvo pašventinta Šiluvos Dievo Motinos vardu pavadinta koplyčia. Panašios šventovės miesto pasaulieti­nėse aukštosiose mokyklose jau veikia Vytauto Didžiojo, Kauno medicinos, Žemės ūkio universitetuose. Tai bylo­ja, kad aukštose mokyklose rengiami ne tik inžinieriai, gy­dytojai, agronomai, kitų sričių specialistai, bet ir skiriama dė­mesio jų dvasinėms savybėms.


Šventė arkivyskupijos globėjo dieną

Kauno arkivyskupijos kunigai
Šv. Jono Krikštytojo šventėje
Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje

Birželio 24 dieną, šven-čiant dangiškojo globėjo Šv. Jono Krikštytojo šventę, penktąjį kartą (nuo 2004-ųjų) paminėta Kauno arkivysku­pijos diena. Šventė prasidėjo Eucharistijos šventimu Kris­taus Prisikėlimo bažnyčioje gausiai dalyvaujant tikintie­siems. Arkivyskupijoje tar­naujantys dvasininkai prie al­toriaus atėjo didžiule proce­sija. Šv. Mišių liturgijai vado­vavęs Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamke-vičius pakvietė melstis už ar­kivyskupijos dabartį ir ateitį, kad kiekvienas, tarnaudamas pagal savo luomą ir pareigas, būtų vertas dangiškojo globė­jo šv. Jono Krikštytojo šven­tumo pavyzdžio. Šv. Mišias koncelebravo arkivyskupijos augziliaras vyskupas Jonas Ivanauskas, Panevėžio vysku­pas emeritas Juozas Preikšas, prelatas Vytautas Steponas Vaičiūnas, OFS, Kauno kunigų seminarijos rektorius monsinjoras Aurelijus Žu­kauskas ir visi iškilmėse da­lyvavę dvasininkai, giedojo bažnyčios choras (vadovė Danguolė Beinarytė).


Mėgsta laužyti stereotipus

Dr. Aldona VASILIAUSKIENĖ

Vysk. Jonas Kauneckas, diakonas
Dainius Matiukas ir iškilmėse
dalyvavę kunigai bei diakonai

Dainius Matiukas (gimęs Kaune 1982 m. vasario 19 dieną) apie Kunigų seminariją mąstė nuo pirmos klasės. Kad jis bus kuni­gėlis, žinojo visi klasės vaikai ir ne tik todėl, kad jis lankė bažnyčią, bet kad dešimt metų patarnavo šv. Mišioms Kauno Aleksoto Šv. Kazimiero bažnyčioje pas mons. Joną Kava­liauską (dabar jis gyvena Birštone).

2001 metais baigęs Jonučių vidurinę mokyk­lą Dainius įstojo ne į Kunigų seminariją, o į Klai­pėdos universiteto Gamtos mokslų fakultetą studijuoti Rekreacinės veiklos organizavimo. Šiuo pasirinkimu greitai nusivylęs paliko Klai­pėdą, sugrįžo į namus ir ėmėsi ruoštis stojamie­siems egzaminams į Kunigų seminariją.


Seimo rūmuose -dvasingos knygos pristatymas

Jolita ŽUKAUSKIENĖ

Veprių klebonas kun. Bronislovas
Gimžauskas įsigijo ne vieną
piligrimės knygą
Autorės nuotrauka

Seimo parodų galerijoje vyko alytiškės Bi­rutės Žemaitytės knygų trilogijos „Pėsčiomis į Šventąją Žemę" pristatymas. Šio susitiki­mo iniciatorius - VO „SOS Vepriuose" di­rektorius Romas Petras Šaulys. Renginį vedė Seimo narė Irena Degutienė. Visų mylimą ir gerbiamą piligrimę, buvusią gydytoją - rea-nimatologę sveikino monsinjoras Alfonsas Svarinskas, kun. Ričardas Doveika, Panemu­nės katalikių moterų draugijos pirmininkė Alė Jurgaitienė, Veprių klebonas kun. Bro­nislovas Gimžauskas, čečėnų rašytojas Vahi-das Jelhojevas ir kiti svečiai. Tėvynės sąjun­gos pirmininkas Andrius Kubilius autorei įteikė padėkos raštą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija