Atnaujintas 2008 m. liepos 11 d.
Nr. 53
(1646)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Klaipėdos dekanate

Atsisveikino su buvusiais kunigais

Atsisveikinantiems su Gargždų parapija
kunigams Aloyzui Žygaičiui (antras
iš dešinės), Dariui Trijoniui,
diakonui Pauliui Jaraminui,
klierikui Edvinui (dešinėje)
skambėjo ateitininkų giesmė

GARGŽDAI. Birželio 29 dieną, sekmadienį, po Sumos atsisveikinimo popie­tė su čia dirbusiais kunigais ne vienam buvu­siam Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje iš­spaudė ašarą.

Kunigas Aloyzas Žygaitis į Gargždų pa­rapiją atvyko būdamas diakonas. Čia dirb­damas gavo kunigystės šventimus. Pirmojo­je savo parapijoje kunigu jis darbavosi be­veik dvejus metus. Kunigas A. Žygaitis pa­skirtas klebonu į Batakių parapiją bei aptar­nauti Lomių parapiją Tauragės rajone.

Kunigas teologijos mokslų daktaras Da­rius Trijonis Gargždų parapijoje praleido apie metus. Jis paskirtas klebonu į Plikių pa­rapiją Klaipėdos rajone.

Diakonas Paulius Jaraminas, čia dirbęs pusantrų metų, paskirtas į Marijos Taikos Ka­ralienės parapiją Klaipėdoje. Be to, atsisvei­kinta su praktiką atlikusiu Telšių V. Borise-vičiaus kunigų seminarijos klieriku Edvinu Bružu.

Tądien Sumos šv. Mišias aukojo išvyks­tantys kunigai Darius ir Aloyzas, kuriems asistavo diakonas Paulius, klierikas Edvinas.

Po pamaldų atsisveikindami jie kalbėjo, kad čia dirbdami įgijo patirties, gerų įspū­džių. Dėkojo klebonui kanauninkui Jonui Paulauskui už tėvišką rūpestį, visokeriopą pa­ramą ir pagalbą, patarimus, kurie praversią vadovaujant parapijoms, pažadėjo nepamirš­ti šios bažnyčios bei parapijiečių. Klebonas kanauninkas J. Paulauskas palinkėjo Dievo palaimos savarankiškai vadovaujant parapi­joms, įteikė dovanų — liturginių rūbų ir reik­menų.

„Žinome, kad, Evangelijos žodžiais ta­riant, turite eiti ir skelbti Dievo karalystę vi­siems, o mums atrodo, kad visada turite būti Gargžduose", - sakė atsisveikindami Gargž­dų ateitininkai. Išvykstantiesiems jie pado­vanojo po žvakę su bažnyčios atvaizdu, pa­giedojo šiai progai skirtą giesmę.

Nuoširdžius atsisveikinimo žodžius tarė Gargždų parapijos Šeimos centro, adoruo­tojų, ministrantų, choro atstovai ir kiti.

Kazimiera SIPIENĖ

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija