Atnaujintas 2008 rugpjūčio 27 d.
Nr. 64
(1657)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Didelė šventė mažiesiems

Olga ŽILINSKIENĖ

Prie šalia lopšelio-darželio „Klumpelė“
iškilusios skulptūros „Vaikų miestelis“
nusifotografavo šventės rengėjai

Darželinukai laiko ąžuolo vainiką

Rugpjūčio 14 dieną, Kaune, Sargėnų lopšelyje-darželyje „Klumpelė“ įvyko medžio skulptorių plenero kūrybinių darbų pristatymas. Renginio globėjas LR Seimo narys Rimantas Jonas Dagys. Darželio direktoriaus pavaduotoja Biruta Pikinierienė, auklėtoja-metodistė Audronė Girdauskienė darželinukų mamytės Jovita Jankauskienė, Henrieta Šumskienė ir kitos Sargėnų bendruomenės moterys šia proga suruošė mažą gražią šventę.

Sugužėjusius svečius su muzika ir daina pasitiko – grojo smuiku, buvo ir būgnas – buvę darželio auklėtiniai, dabar jau mokiniai.

Tėvynės Sąjungos-krikščionių demokratų partijos Šilainių skyriaus pirmininkė Danguolė Juralevičienė padeklamavo eilėraštį, o paskui visi susirinkusieji uždainavo apie amžinai žaliuojančius ąžuolus. Renginio globėjas R. J. Dagys pasveikino Dubravos urėdijos eigulį Algirdą Jasilionį, pristatydamas jį kaip medžio skulptorių, dalyvavusį plenere prie Girstučio rūmų. Per šį laiką jis sukūrė nuostabią 2,5 m aukščio medžio skulptūrą „Vaikų miestelis“. Šis darbas skirtas darželiui „Klumpelė“ – vaikų džiaugsmui, ir tuo pačiu puoš darželio aplinką. Autoriui buvo uždėtas ąžuolo vainikas, įteiktos gėlės. O skulptūra apjuosta ąžuolo lapų vainiku.

Darželio direktoriaus pavaduotoja B. Pikinierienė dėkojo autoriui A. Jasilioniui, Dubravos urėdijos urėdui Kęstučiui Šakūnui, dovanojusiam ąžuolą iš Pajiesio girininkijos, ir šio renginio globėjui R. J. Dagiui, kuris jau ne kartą padėjo darželiui.

Šventės pabaigoje visi susirinkusieji vaišinosi lietuvišku varškės sūriu ir gira. Norėtųsi, kad būtų daugiau tokių mažyčių, brangių širdžiai švenčių, tuomet būtų ir daugiau linksmų veidų bei šypsenų.

Kaunas
Danguolės JURALEVIČIENĖS nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija