Atnaujintas 2008 rugsėjo 5 d.
Nr. 67
(1660)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Šv. Baltramiejaus atlaidai ir seniūnijos šventė

Iškilminga atlaidų procesija
aplink bažnyčią

KVĖDARNA. Nors miestelio bažnyčia tituluota Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo titulu ir šie atlaidai yra švenčiami gruodžio 8-ąją, ne mažiau populiarūs yra ir apaštalo Šv. Baltramiejaus atlaidai. Juos kvėdarniškiams primena viename iš šios bažnyčios altorių esantis didžiulis ir įspūdingas šv. Baltramiejaus paveikslas.

Rugpjūčio 24-ąją, sekmadienį, į šiuos atlaidus atvykusieji iš toliau turėjo progą pasidžiaugti sumanaus ir darbštaus parapijos klebono kun. Juliaus Meškausko iniciatyva jaukiai sutvarkyta klebonija, jos aplinka, renovuotais šios parapijos namais su jaukiomis patalpomis bei erdvia sale įvairiems religiniams renginiams organizuoti, jaunimo katechezei vykdyti. Po didelių remonto darbų gražiai atrodo ir šalia bažnyčios esantys Kvėdarnos parapijos senelių globos namai. Dabar vyksta šventoriaus rekonstrukcija. Tikinčiuosius nudžiugino ir gražiai papuošta bažnyčia. Jos vidus buvo papuoštas klevo lapų vainikais. Ne vieną šimtą metrų tokių vainikų nupynė šios bažnyčios darbuotojai ir darbuotojos. Užtat kvėdarniškiai besidžiaugiantiems svečiams sakė: „Mūsų klebonas kiekvienai šventei, kiekvieniems atlaidams šitaip papuošia šiuos maldos namus“.

Atlaidai prasidėjo Votyvos šv. Mišiomis, kurias aukojo šios bažnyčios klebonas kun. J. Meškauskas, giedojo parapijos jaunimas. Į atlaidus atvyko Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos dėstytojas kun. teol. lic. Renaldas Reivytis. Votyvos metu jis pasakė homiliją ir pakvietė tikinčiuosius dažniau nukreipti savo mintis į Dievą, nes Dievas myli žmogų, nori jį padaryti laimingą. Kreipdamasis į jaunimą, kunigas svečias sakė, kad kuriant gražią ateitį būtina ją kurti su Dievu, nes be Viešpaties pagalbos žmogus yra bejėgis.

Tą dieną vyko ir Kvėdarnos seniūnijos šventė, tad į Sumos šv. Mišias atvyko ir garbių svečių: Seimo narys Zigmantas Balčytis su žmona Severina, Šilalės rajono savivaldybės vadovai, Kvėdarnos seniūnas Rolandas Toleikis.

Atlaidų Sumos šv. Mišias aukojo kun. teol. lic. R. Reivytis, padovanojęs atlaidų dalyviams dar vieną homiliją apie kiekvieno tikinčiojo nuolatinį atsinaujinimą, buvimą šalia Dievo. Vėliau iškilminga procesija ėjo aplink bažnyčią, o parapijos kleboną kun. J. Meškauską gimtadienio proga nuoširdžiai pasveikino parapijos jaunimas. Paskui visi pasuko į Kvėdarnos miestelio aikštę, kurioje vyko įspūdinga seniūnijos šventė.

 Rimantas Tumasonis

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija