Atnaujintas 2008 rugsėjo 12 d.
Nr. 69
(1662)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Nebūkime abejingi!

Artėja lietuvių tautai svarbus ir atsakingas momentas – Seimo rinkimai. Nuo to, kokį Seimą išsirinksime, priklausys mūsų tėvynės, tautos ateitis, jos dvasinė ir materialinė gerovė. Šiais laikais žmonės nepajėgia atskirti gėrio nuo blogio, todėl dalis žmonių visai nesusimąstys, ką rinkti. Kiti net nežada eiti balsuoti, sakydami, kad nėra už ką, kad Lietuvoje vis tiek niekas nepasikeis. O pasikeisti tikrai galėtų, jei mes būtume sąmoningesni ir tautiškai susipratę.

Koks turi būti kataliko vaidmuo artėjant šiam svarbiam lietuvių tautai momentui? Jeigu katalikas yra sąmoningas savo tėvynės pilietis, jis negali nusigręžti nuo savo tėvynės ir tautos rūpesčių ir problemų. Krikščionis negali būti pasyvus, kai mato neteisybę. Tėvynės pavojai ir nuskriaustųjų vargai nuo pat pirmųjų krikščionybės amžių buvo pagrindiniai tikinčiųjų  bendruomenės rūpesčiai. Taip liepė pats Kristus, tokia turi būti kiekvieno sąmoningo krikščionio pozicija.  Deja, deja… Gyvenimas parodė, kad dar daugelis katalikų yra tautiškai nesusipratę. Kaip gali katalikas balsuoti už kairiųjų pažiūrų kandidatą? Nejaugi jis nori, kad tėvynės ir tikinčiųjų reikalus tvarkytų netikintys žmonės, kad valstybės ir tautos reikalai vėl patektų į sukčių ir vagių rankas?

Esu tvirtai įsitikinusi, kad Lietuvos valstybės ir tautos interesams Seime geriausiai atstovauja Tėvynės sąjunga – krikščionys demokratai. Ši partija pasisako už krikščioniškas vertybes, kovoja už tradicinę šeimą. Paraginkime savo vaikus, anūkus, gimines, kaimynus ir pažįstamus atiduoti savo balsą už šiuos žmones.

Katalikai, nebūkime abejingi!

Gražina NARBUTIENĖ

Druskininkai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija