Atnaujintas 2008 rugsėjo 12 d.
Nr. 69
(1662)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Kai nori būti aukščiau už Dievą

Šv. Jono Bosko (saleziečių) bažnyčioje po pamaldų klebonas kun. Jacek Paszenda, SDB, skaitydamas skelbimus paminėjo, kad bažnyčia elektros tinklams skolinga 40 000 litų už šildymą. Jau pastatyta nauja katilinė, kuri apšildys bažnyčią žymiai pigiau, tačiau elektros tinklų vadovai siunčia vieną komisiją po kitos, kad nebūtų pereita prie pigesnio šildymo. Klebonas kreipėsi į Lietuvos vyriausybės atstovą, prašydamas leisti naudotis pigesniu šildymo būdu. Bet Vyriausybės atstovas pareiškė, kad Vyriausybė šiuo klausimu negali padėti!.. Gal elektros tinklų vadovai yra aukščiau už Vyriausybę? Gal. Bet jie nėra aukščiau už Dievą, dėl to kunigas paprašė tikinčiųjų pasimelsti, kad  būtų gautas reikalingas leidimas.

Norėtume, kad apie valdininkų savivalę sužinotų visi tikintieji, kad sužinotų, kas valdo Lietuvą ir rinkimuose nebalsuotų už buvusius komunistus, dabar pasivadinusius socialdemokratais.

Neseniai Nepriklausomoje Lietuvoje s. Nijolei Sadūnaitei iškelta trečia baudžiamoji byla. Net KGB s. Nijolei Sadūnaitei sugebėjo iškelti vos vieną baudžiamąją bylą, o laisvoje Lietuvoje KGB palikuonys padaro tai, ko nesugebėjo LTSR.   2000 m. vasario 16 dieną prezidentūroje Nijolė Sadūnaitė protestavo dėl KGB generolo M. Misiukonio apdovanojimo ordinu. Šiais metais parašė atvirą laišką prezidentui, kuriame piktinosi, kad vyksta antiliustracija – kagėbistai išaukštinami, o laisvės kovotojai persekiojami.

Gaila, kad s. Nijolės Sadūnaitės kova su blogiu, melu, VSD vadovais, KGB rezervistais nesusilaukia deramo atgarsio ir dėmesio – viskas nutylima, kad kuo mažiau žmonių apie tai žinotų ir vėl balsuotų Seimo rinkimuose už Kirkilą, Paksą, Kėdainių kunigaikštį, Šatriją...

Jonas SADŪNAS

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija