Atnaujintas 2008 rugsėjo 12 d.
Nr. 69
(1662)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Rugsėjį pasitiko tapę gimnazija

Regina Stumbrienė

Kalba gimnazijos direktorė
Gražina Gailiūnienė

 Rugsėjo 1-ąją Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedroje vyskupas Jonas Kauneckas ir kunigas Audrius Vogulis aukojo šv. Mišias už Kazimiero Paltaroko vidurinės mokyklos, šiemet tapusios gimnazija, bendruomenę. Vyskupas sveikino visus, susirinkusius į šventovę maldai: „Pasaulyje nuolat vyksta kova. Jėzus atėjo guosti nuliūdusiųjų. Sveikinu Jūsų mokyklos bendruomenę, iškovojusią gimnazijos vardą. Noriu ir linkiu, kad Kazimiero Paltaroko gimnazijoje gyventų Šventoji Dvasia“.

Dvyliktokai paaukojo baltų lelijų puokštę, kad jos žydėtų ir džiugintų Dievą. Skambėjo mokyklos choristų atliekamos giesmės (vadovė Zita Pilkauskienė),  taurūs gimnazistų prašymai. Išaugę  VIII laidos abiturientai už rankučių vedė nedrąsius pirmokėlius į gimnazijos kiemą, kuriame vos tilpo kasmet vis didėjanti  bendruomenė (šiemet gimnazijoje mokosi 1134 mokiniai ir gimnazistai, dirba 96 pedagogai). Vėliavą pakėlė  gimnazijos prezidentas dvyliktokas Darius Manikas.

Gimnazijos direktorė Gražina Gailiūnienė  kalbėjo: „Viena  jauniausių mieste – mūsų mokykla – šiandien atvertė naują istorijos puslapį – tapo gimnazija. Tačiau idėjos, kuriomis vadovaujasi savo darbe mokytojai ir mokyklos vadovai, išlieka tos pačios: krikščioniškojo tikėjimo ir socialinio teisingumo vienovė, nuolatinis rūpinimasis savo tobulėjimu, tautiškumo ir pilietiškumo skatinimas.  O svarbiausia visų nuostata – mokykla skirta saugoti dvasią – ją telkti ir ginti“.

Gimnazijos bendruomenę su ypatinga švente sveikino mokyklos kapelionas, Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedros kunigas Audrius Vogulis, Seimo narys, Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Julius Dautartas, Panevėžio miesto tarybos narė  Lina Petkūnienė.

Panevėžys   

Audronės GUDYNIENĖS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija