Atnaujintas 2008 rugsėjo 12 d.
Nr. 69
(1662)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Kardinolas lankėsi Utenoje

Genovaitė ŠNUROVA

Kardinolas Audrys Juozas Bačkis,
VšĮ „Šv. Klaros palaikomojo gydymo
ir slaugos ligoninės“ direktorė
Žaneta Valiulienė
ir sesuo Dolorita M. Butkus
Autorės nuotrauka

Rugpjūčio 22-ąją ilgai prisimins Utenos VšĮ „Šv. Klaros palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninė“ personalas ir čia gulintys ligoniai. Sesers vienuolės Doloritos M. Butkus kvietimu šioje gydymo ir slaugos įstaigoje lankėsi kardinolas Audrys Juozas Bačkis ir keletas Nukryžiuotojo Kristaus bendruomenės narių. Garbųjį svečią prie ligoninės durų sutiko sesuo vienuolė Dolorita M. Butkus, Utenos dekanas kun. Juozapas Kuodis, direktorė Žaneta Valiulienė, kiti ligoninės darbuotojai.

Kardinolas A. J. Bačkis apžiūrėjo ligoninės koplyčią, aplankė sunkiai sergančius ligonius, susipažino su jų gydymo, slaugymo, buities sąlygomis. Svečias apsidžiaugė labdarą šiai ligoninei teikiančių Amerikos lietuvių sąrašuose atradęs keletą jam pažįstamų žmonių pavardžių.

Sesuo Dolorita M. Butkus, ligoninės direktorė ir kiti darbuotojai papasakojo pirmą kartą šioje gydymo įstaigoje apsilankiusiam garbiam svečiui, kad šiai palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninei rugsėjo 15 dieną sukaks 12 metų, kad kuriant šią ligoninę labai daug padėjo vienuolės pranciškonės iš Pitsburgo (JAV) vienuolyno, kad nemokamas gydymas ir slauga ligoniui yra skiriama 120 dienų per kalendorinius metus, kad nuo ligoninės įkūrimo pradžios čia gydėsi 2370 labai sunkių ligonių, kad čia yra 58 lovos: 55 palaikomojo gydymo ir 3 paliatyvios slaugos pagalbos.

Kardinolas A. J. Bačkis ir Nukryžiuotojo Kristaus bendruomenės narės apžiūrėjo ligoninę, bendravo su personalu neformalioje aplinkoje.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija