Atnaujintas 2008 rugsėjo 19 d.
Nr. 71
(1664)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Rinksime naują Seimą

Nejaugi ir šiais metais vyskupai draus parapijų klebonams pasakyti tiesą rinkėjams, už kokį kandidatą balsuoti? Žmonėms juk sunku atskirti tikruosius politikus!  Aš klausiu savo kaimyną, kas yra Tėvynės sąjunga–krikščionys demokratai. Man atsako, kad tai Europos Sąjunga. Paaiškinau savo geriems kaimynams, kad vienintelė katalikiška partija yra Tėvynės sąjunga–krikščionys demokratai. O kas gali padėti žmonėms, jei ne kunigai. Nesakau, kad kunigai turi eiti į miestą, lipti ant „bačkos“ ir agituoti – užtenka kelių žodžių pamokslo metu. Jeigu kunigai šiais metais nepadės rinkėjams išrinkti katalikišką Seimą, teks galvoti, kad vyskupams ir kunigams gera gyventi komunistų valdomame krašte. Penkiasdešimt metų vyskupai ir kunigai neturėjo jokių teisių, bet nebijojo pasakyti ir parodyti pasauliui, kas darosi Lietuvoje. Už „Kronikos“ spausdinimą ne vienas kunigas sėdo į sovietinius kalėjimus. Jeigu kunigai prisidės šiais metais prie Seimo rinkimų, paragins parapijiečius balsuoti už katalikišką partiją, kad ir ne visi atiduos savo balsus, bet ir to užtektų. Visos komunistinės partijos važinėja po įvairius mažesnius miestus ir mulkina pažadais gyventojus, žada keisti įstatymus ir net Konstituciją. O žmonės jais tiki. Arkivyskupas S. Tamkevičius paragino balsuoti ne už konkrečius asmenis, bet už partijas, bet nepasakė, už kokias, kad reikia balsuoti už katalikišką partiją arba už katalikišką kandidatą. Nežinantiems net galima pirštu parodyti, už kokią partiją atiduoti balsą, nes kiekviena parapija turi savo kleboną, o klebonas turi teisę paraginti parapijiečiams balsuoti už Tėvynės sąjungą–krikščionis demokratus.

Kai buvau mažas, mama mane nuvedė į Žemaičių Kalvarijos bažnyčią, regis, 1937 metais, prieš pat Seimo rinkimus. Kunigas per pamokslą ragino eiti balsuoti už krikščionis demokratus, o ne už laisvamanius. Daugiausia ragino eiti balsuoti moteris, kurios tikrai atiduos balsą už katalikišką partiją. Po rinkimų kunigas dėkojo moterims, kurios balsavo už krikščionis demokratus.

Gerbiami vyskupai ir kunigai, padėkite laimėti katalikams šiuos Seimo rinkimus, nebijokite komunistų – jie braškančiose kėdėse sėdės galbūt nebeilgai.

Pranas VIRKŠAS

Klaipėda

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija