Atnaujintas 2008 rugsėjo 24 d.
Nr. 72
(1665)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Pirmas mitingas išliko kaip šviesus prisiminimas...

Vytautas Bagdonas

Edmundas Cimbalistas prisipažįsta,
kad jeigu atsirastų antrasis Sąjūdis,
jis dalyvautų jame,
kiek tik leistų jėgos...

1988 metų rugsėjo 4-osios pavakare Anykščiuose, Dainuvos slėnyje, kur ne vieną dešimtmetį būdavo organizuojamos dainų šventės, įvyko iki tol negirdėtas neregėtas dalykas – mitingas. Jį organizavo neseniai susitelkusi Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Anykščių rėmimo grupė. Tą mitingą gerai prisimena ir vienas iš jo organizatorių, buvęs aktyvus sąjūdietis, Anykščių rajono savivaldybės administracijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėjas Edmundas  Cimbalistas.


Į darbą – su fotoaparatu

Bronius VERTELKA

Linkuvos girininkui Virginijui
Kacilevičiui fotografija – atokvėpis

Išsiruošęs į darbą Linkuvos girininkijos girininkas Virginijus Kacilevičius nepamiršta pasiimti ir fotoaparato. Kartais per dieną užfiksuoja tik vieną kadrą, o kartais ir dvidešimt – priklauso nuo to, ką girininko akis pastebi. Virginijus fotografuoja gamtą. Anuometėje Lietuvos žemės ūkio akademijoje baigusiam miškininkystę ji brangiausia.

Pirmąjį kadrą Virginijus padarė būdamas 7-erių. Pasisodino savo senelę ir ją nusitaikė paprastučiu fotoaparatu „Liubitel“. Toji šypsojosi: „Kam, vaikeli, stengiesi, vis tiek nieko nesigaus“. Vaikui buvo didžiulis džiaugsmas, kai popieriuje išryškėjo senelės paveikslas. Žengti į paslapčių sklidiną fotografijos pasaulį Virginijui padėjo užmegzta pažintis su patyrusia Linkuvos fotomeistre Aldona Valteriene. Pamažu kaupėsi patirtis. Paskui Virginijų paviliojo muzika. Laisvalaikiu grojo gitara ir dainavo Pakruojo restorane, netgi su draugais įrašė kompaktinį diską.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija