Atnaujintas 2008 rugsėjo 26 d.
Nr. 73
(1666)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Marijampolės dekanate

Paminėjo kunigą valstybės kūrėją

Kun. dr. Vinco Bartuškos kapas
anksčiau ir dabar
Vido VENSLOVAIČIO
ir Ričardo ŠAKNIO nuotraukos

LIUDVINAVAS. Rugpjūčio 30 dieną, šeštadienį, Šv. Liudviko bažnyčioje paminėtas paskutiniuosius savo gyvenimo metus čia praleidęs kunigas daktaras Vincas Bartuška (1881-1904-1956). Jis mirė 1956 m. sausio 28 dieną, palaidotas šventoriuje, šalia bažnyčios. Šiemet ant iškilaus kunigo kapo buvo pastatytas naujas antkapinis paminklas – tai ir tapo iškilmingo paminėjimo priežastimi. Paminklo statymo darbus savo lėšomis parėmė kunigo brolio Baltramiejaus sūnus apaštalinis protonotaras profesorius daktaras Vincas Bartuška, o rūpinosi kurijos kancleris mons. Juozas Pečiukonis, pritariant klebonui kun. Remigijui Maceinai.


Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Tituliniai atlaidai

Rožių puokšte upyniškiai
pagerbė kun. Algirdą Lukšą

UPYNA. Rugsėjo 14-ąją, sekmadienį, čia buvo švenčiami Švč. Mergelės Marijos Vardo tituliniai atlaidai. Bažnyčios klebonas kun. Antanas Gutkauskas, pasitelkęs ilgametį zakristijoną Arkadijų Vaitkų, pagalbininkę Stanislavą Sugintienę, parapijos aktyvą, atlaidams pasiruošė iš anksto: papuošė bažnyčią, pasirūpino šventoriaus tvarka. Atlaidams vesti pasikvietė prieš aštuonerius metus Upynoje vikaru dirbusį, dabar jau Klaipėdos Švč. Mergelės Marijos Taikos Karalienės bažnyčios vikarą kun. Algirdą Lukšą, džiuginantį tikinčiuosius turiningomis homilijomis. Kun. A. Gutkauskas džiaugėsi, kad šios bažnyčios tituliniai  Švč. Mergelės Marijos Vardo atlaidai sutapo su garbingu Dievo Motinos Apsireiškimo Šiluvoje 400 metų Jubiliejumi ir kad parapijos tikintieji dalyvavo piligriminėje kelionėje į Šiluvą.


Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Šv. Kryžiaus Išaukštinimo šventė

Procesijoje – Tūbinių parapijos choras

TŪBINĖS. Medinė Dievo Apvaizdos bažnyčia visą laiką rūpestingai prižiūrima. Pagrindiniai jos fundatoriai – buvę kraštiečiai Jurgučiai. Šia šventove tai pat labai rūpinosi ir prieš keletą metų Šilalėje klebonavęs dekanas kan. Petras Merliūnas, dabar Skuodo dekanas. Šiuo metu Tūbinių bažnyčia rūpinasi Šilalės dekanas kun. Stasys Toleikis, o ją aptarnauja iš Šilalės atvažiuojantis kun. Kęstutis Motiejaitis.


Šiaulių vyskupijoje

Šiaulių dekanate

Kyla naujos bažnyčios mūrai

„Šiandien mums reikia
tvirto tikėjimo pastato...
kurio pamatai yra Kristus“, –
sakė vyskupas
Eugenijus Bartulis

Šiauliai. „Šie išbandymai jums, brangūs parapijiečiai, dar labiau sutvirtins tikėjimą, uždegs jūsų meilę ir sustiprins jūsų žingsnius per žemę, nes  jūs stovite ant tvirtų tikėjimo pamatų: jūs neišsilakstote, neišsibėgiojate, bet ir sunkiomis sąlygomis garbinate Viešpatį. Ačiū jums už ištvermę, ačiū jums už nuoširdumą ir už pasiaukojimą, nes išbandymų valandos tikintiesiems yra proga paliudyti tikėjimą“, – taip rugsėjo tryliktąją į Šiaulių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo parapijiečius kreipėsi Šiaulių ganytojas Eugenijus Bartulis.


Telšių vyskupijoje

Tauragės dekanate

Išlydėjo apdovanoję

Atsisveikinimo akimirka.
Pirmoje eilėje (iš kairės): G. Kybartas,
R. Laugalis, M. Janušauskis,
klebonas kun. S. Šlepavičius
ir Votyvos jaunimo choras
Autorės nuotrauka

Nemakščiai. Paskutinį rugpjūčio sekmadienį Švč. Trejybės parapijos tikintieji atsisveikino su Votyvos jaunimo choro vargonininku Mindaugu Janušauskiu. Žmogui, kuris nuoširdžiai atlieka savo pareigas, visada lengva surasti padėkos žodžius, todėl Mindaugui dėkojo būrys nemakštiškių. Parapijos klebonas kun. Stasys Šlepavičius džiaugėsi vargonininko pareigingumu, kultūringumu, taktiškumu ir mandagiu bendravimu su jį supančiais žmonėmis. Miestelio seniūnas Sumos vargonininkas R. Laugalis dėkojo Mindaugui už jo iniciatyvą dirbant su parapijos jaunimu. Užkalnių bendruomenės pirmininkas G. Kybartas pratęsė kitų sveikintojų mintis ir pastoracinės tarybos vardu dėkojo už nuostabias giesmes, skambėjusias Votyvos metu, ir linkėjo, kad Mindaugui sektųsi visi jo darbai. Suprantama, daugiausia sveikinimų ir gėlių savo vargonininkui įteikė jaunosios choristės, kurios dėkojo už kantrybę dirbant su jaunimu, už jo organizuotas išvykas ir kartu praleistą laiką. Visų parapijiečių vardu linkime Mindaugui Dievo palaimos ir malonės kiekvienai jo gyvenimo akimirkai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija