Atnaujintas 2008 rugsėjo 26 d.
Nr. 73
(1666)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Telšių vyskupijoje

Šilalės dekanate

Šv. Kryžiaus Išaukštinimo šventė

Procesijoje – Tūbinių parapijos choras

TŪBINĖS. Medinė Dievo Apvaizdos bažnyčia visą laiką rūpestingai prižiūrima. Pagrindiniai jos fundatoriai – buvę kraštiečiai Jurgučiai. Šia šventove tai pat labai rūpinosi ir prieš keletą metų Šilalėje klebonavęs dekanas kan. Petras Merliūnas, dabar Skuodo dekanas. Šiuo metu Tūbinių bažnyčia rūpinasi Šilalės dekanas kun. Stasys Toleikis, o ją aptarnauja iš Šilalės atvažiuojantis kun. Kęstutis Motiejaitis.

Rugsėjo 7-ąją, sekmadienį, čia vyko didieji Šv. Kryžiaus Išaukštinimo atlaidai. Jiems rūpestingai pasiruošė dar vos mėnesį šią parapiją aptarnaujantis kun. K. Motiejaitis. Parodytas rūpestingumas pasiteisino – į iškilmingas Šv. Kryžiaus Išaukštinimo šv. Mišias atvyko daug maldininkų. Šv. Mišias aukojo svečias iš Rietavo kun. Vytautas Tamašauskas. Pasak jo, ne bulvių lauke sekmadieniais reikia suklupti, o bažnyčioje, žvelgiant į altoriuje esantį Gyvąjį Jėzų Kristų, nes tik tuomet būsime vienybėje su Dievu, su savo artimu, broliu, sese... Už visa tai Dievas kiekvienam iš mūsų šimteriopai atseikės amžinybėje.

Atlaidų metu gražiai giedojo Tūbinių bažnyčios choras (vadovavo svečias iš Bilionių  maestro Kęstutis Kareiva). Atlaidai baigėsi procesija aplink bažnyčią, kurioje dalyvavo parapijos ministrantai, baltais ir tautiniais rūbais pasipuošusios adorantės, darniai giedojęs choras ir visi atlaidų dalyviai.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija