Atnaujintas 2008 rugsėjo 26 d.
Nr. 73
(1666)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

„Jei pamirštamas Dievas, tai pamirštamas ir kūrinys“

Kardinolas Joachimas Meisneris

Kardinolas Joachimas Meisneris
bendrauja su Šiluvos maldininkais
Vido VENSLOVAIČIO nuotrauka

Mielos seserys, mieli broliai,

nuostabiausiomis Jėzaus gyvenimo akimirkomis, pavyzdžiui, kai jis dykumoje stebuklingai padaugino duoną, ėjo vandeniu per ežerą ar iš numirusių prikėlė jaunuolį Najino mieste, atsimainė ant Taboro kalno, taip pat jo triumfo valandą Verbų sekmadienį prie Jeruzalės vartų Marija vis liko nuošalyje – ji šiuose įvykiuose nedalyvavo. Bet pavojaus ir Jėzaus kančios valandomis Marija visada buvo su Juo, pavyzdžiui, kai teko ieškoti pastogės Betliejuje ar bėgti į Egiptą. Marija yra kartu Jėzaus kančios kelyje Jeruzalėje ir galiausiai – prie kryžiaus ant Golgotos, kai Motinos širdis plyšo iš sielvarto. Ji gyveno ne dėl savęs – jos gyvenimas buvo skirtas vien tik Viešpačiui, taigi žmonijos atpirkimui. O savo apsireiškimams žemėje ji pasirinkdavo ne tankiai apgyvendintus miestus, ne garsias katedras ar bazilikas, o nuošalias, tik nedaugeliui žinomas vietas. Taip pat ji pasirodydavo ne įžymioms asmenybėms ar mokytiems teologams, o paprastiems žmonėms ar net vaikams, taigi tokiems, kurių niekas nenori lankyti. O ji trokšta, kad pas ją ateitų kaip tik tokie žmonės. Marija, tiesą sakant, neturėjo to, ką pasaulis vadina „laime“.


Padėkos šventė Apsireiškimo 400 metų iškilmėse

Į Švč. Mergelės Marijos Apsireiškimo
400 metų jubiliejaus iškilmes atvykę
svečiai Minsko-Mogiliovo arkivyskupas
Tadeušas Kondrusievičius (priekyje
kairėje), kardinolai ir vyskupai

Rugsėjo 15-ąją, švenčiant Švč. M. Mariją Sopulingąją, baigėsi jubiliejiniai Šilinių atlaidai. Į Padėkos šventę Šiluvoje atvykti buvo kviečiami po visą pasaulį pasklidę tautiečiai. Į protėvių, tėvų žemę šią dieną kaip Šiluvos piligrimai atvyko JAV, Kanados, Didžiosios Britanijos, Australijos, Lenkijos, Rusijos lietuvių, atvažiavo jaunimo ir parapijų chorų, užsienyje tarnaujančių dvasininkų, vienuolių, Pasaulio lietuvių bendruomenės vadovų. Piligrimams sielovados patarnavimus teikė Raseinių dekanato kunigai.


Jubiliejinis ministrantų susibūrimas

Juozas AukŠtaitis

Ministrantų vadovas Rokas Albertas
Koženiauskas (viduryje) ir ministrantų
dvasios vadas monsinjoras
Adolfas Grušas sveikina Rotušės rūmų
pirmininką, buvusį ministrantą Kęstutį
Ignatavičių (kairėje)

Šv. Tarcizijaus dieną Kauno Arkikatedroje Bazilikoje šv. Mišių metu prie altoriaus greta arkivyskupo Sigito Tamkevičiaus ir kitų kunigų išvydome visą būrį įvairaus amžiaus baltomis albomis apsirengusių vyrų. Tai esami ir buvę ministrantai, jau dešimtą kartą suburti zakristijono Roko Alberto Koženiausko ir Civilinės metrikacijos biuro vedėjo Kęstučio Ignatavičiaus pagarbiai stojo prie altoriaus patarnauti šv. Mišių aukai.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija