Atnaujintas 2008 spalio 3 d.
Nr. 75
(1668)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Susitiko su kandidatuojančių į Seimą partijų atstovais

Kandidatuojančių į Seimą partijų atstovai
Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje
susitiko su Katalikų Bažnyčios atstovais

Rugsėjo 30 dieną Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje vyko arkivyskupijos dvasininkų, katalikiškų bendruomenių, institucijų, parapijų aktyviųjų tikinčiųjų susitikimas su politinių partijų, kandidatuojančių į LR Seimą, atstovais. Į susitikimą buvo kviečiami ir jame dalyvavo žurnalistai.

Pradėdamas susitikimą malda, Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius išsakė politikus gerbiančią Bažnyčios poziciją, taip pat atkreipė dėmesį, kad Bažnyčios bendruomenei rūpi valstybė ir jos valdžios sėkmingas darbas, jai svarbu, kad į ją ateinantys politikai tarnautų Lietuvos žmonėms. Pasak ganytojo, šis susitikimas – tai proga išgirsti partijų nuostatas kai kuriais rūpimais klausimais, o politikams – gyvai susitikti su tikinčiaisiais.


Problemų neišspręsime be Dievo pagalbos

Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas
Broniaus VERTELKOS nuotrauka

Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas gerai žinomas ir Panevėžio vyskupijoje, ir už jos ribų savo įdomiais, gyvenimiškais pavyzdžiais paremtais pamokslais. Įtaigus Jono Kaunecko žodis neretai į tikinčiųjų gretas patraukia ir abejingus tikėjimui. Ir bendrauti su dvasininku lengva – jis savo mintis dėsto išraiškingai, pasiremdamas konkrečiais pavyzdžiais, aiškiai ir atvirai. Pokalbyje su vyskupu prisimename neseniai praėjusius jubiliejinius Šiluvos atlaidus, prieš 15 metų Lietuvoje vykusį popiežiaus Jono Pauliaus II vizitą, svarstome ir kitas aktualias temas – politinę, ekonominę bei vertybių krizę Lietuvoje, artėjančius rinkimus į Lietuvos Seimą.


Laiškas skaitytojams

Brangūs mano rašinių skaitytojai. Pirmiausiai sveikinu tuos skaitytojus, kurie dalyvauja Valstybės valdymo veikloje eidami kokias nors pareigas valdžioje ar valdžią rinkdami. Ypač jei tai daro panaudodami laisvę dalyvauti rinkimuose, politiškai apsišvietę patys ir šviesdami kitus LR piliečius. Tikiuosi, kad mano rašiniuose išsakomi ilgamete visuomenine ir politine patirtimi pagrįsti patarimai padeda Jums susipaisyti migla dangstomoje politikoje.


„Kermošinė“ agresija

Įsisiautėjus priešrinkiminiam „kermošiui“, kai iš plakatų ir laikraščių persekioja kandidatų į Seimą skvarbūs žvilgsniai, kai pašto dėžutes užpildo lankstinukai ir skrajutės, nevalingai kyla klausimai: iš kur tiek popieriaus kandidatai ima, kiek jo suvartoja?

„Greenpeace International“ organizacijos duomenimis, lyginant su praėjusiu amžiumi, pasaulyje liko tik 20 proc. natūralių miškų. Celiuliozės pramonei vietoj natūralių miškų veisiamos plantacijos, o fabrikai užteršia milžiniškus kiekius vandens. Kanadoje tam, kad į celiuliozę būtų perdirbta 28 tūkst. tonų medienos, pagaminama 599,3 tonų cheminių atliekų ir užteršiama 45 milijonai litrų vandens. Popieriaus poreikis pasaulyje nuolat auga, o miškų resursai sparčiai mažėja. Pavyzdžiui, Vokietijoje 1919 metais vienas gyventojas per metus suvartodavo 10 kg popieriaus, o 2003 metais – jau 224 kg. Vakarų Europoje popieriaus vartojimo lygis jau stabilizavosi ir daugiau nebeauga, tačiau to negalima pasakyti apie besivystančias šalis (tarp jų ir Lietuvą), besistengiančias pasivyti Vakarų pasaulį. O mokslininkai tvirtina, kad gyvas medis yra 20 kartų vertingesnis už nukirstą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija