Atnaujintas 2008 spalio 3 d.
Nr. 75
(1668)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Aleksoto dekanate 

Garbinga klebono sukaktis

Šlienavos klebonas
kan. Vytautas Vaičiūnas
Autorės nuotraukos

Šlienava. Praeitą sekmadienį buvo paminėtas parapijos klebono kan. Vytauto Vaičiūno, Vyčio kryžiaus IV laipsnio ordino kavalieriaus, kunigystės 20-metis. Šv. Mišias aukojo pats sukaktuvininkas ir kun. Alfonsas Bulota, pamokslą sakė Aukštosios Panemunės klebonas garbės kanauninkas Deimantas Brogys. Palygindamas tą dieną skaitytą Evangelijos pasakojimą apie du sūnus – vieną nors ir nusižengusį tėvui, bet paklususį ir atėjusį darbuotis į vynuogyną, antrąjį – pažadėjusį, bet neištesėjusį, pamokslininkas džiaugėsi kunigo Vytauto prieš 20 metų pasirinktu keliu. „Jau 20 metų, ne visada tinkamai įvertintas, padėkotas. Nepaisant visų išgyvenimų jis nepasakė – esu pavargęs, bet, Viešpaties pakviestas, jis įsijungė į tarnystę Dievui, – sakė kan. D. Brogys. Ir pripažino: – Ir darbuojasi taip, kad mums, jaunesniems, net ausys rausta.


Vilkaviškio vyskupijoje

Lazdijų dekanate

Gerumo diena

Kun. Roberto Grigo palaiminimas

Leipalingis. Rugsėjo 18 dieną Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje vyko tradicinė šventė, skirta neįgaliesiems ir pagyvenusiems, kartu buvo pristatyta kunigo Roberto Grigo, gimusio ir augusio Leipalingyje, kūryba.

Ryte bažnyčia pilnutėlė žmonių. Čia drauge su visais ir neįgalieji, artimųjų vedami ar vežami ratukuose. Šv. Mišias aukoja Leipalingio bažnyčios klebonas kun. Paulius Marčiulionis ir svečias kun. Robertas Grigas. Po bažnyčios skliautais vyrauja ypatinga rimtis. Kunigo Roberto homilijos žodžiai stipriną viltį ir teikia paguodos. Jis ragina kiekvieną savo kančioj prisiminti Jėzaus kančią, jo pasiaukojimą ir savo kančią jungti su Atpirkėjo kančia. Ligos išvargintų žmonių veiduose šią valandą atsispindi ne tik skausmo šešėliai, bet ir džiaugsmo atspindžiai. Jie nuoširdžiai priima linkėjimus būti sveikesniems, stipriems ir išdidiems. Šv. Mišių pabaigoje abu kunigai kiekvienam suteikė bažnytinį palaiminimą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija