Atnaujintas 2008 m. spalio 10 d.
Nr. 77
(1670)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Tikėkime ateitimi

Pasaulyje žinomos apie 8000 tautybių, tačiau yra tik apie 200 valstybių. Narsūs mūsų bočiai sunkiai sukūrė valstybę, kuri turi ir jau gali užtikrinti saugumą joje gyvenantiems piliečiams, nes mūsų tėvynė – ne tik valdžios žmonėms ir turčiams – „valstybininkams“. Lietuva – mūsų visų, o mes – Lietuvos.

Jau devynioliktus metus gyvename po klaikios pusę amžiaus trukusios okupacijos, tačiau pirmyn judame duobėtu keliu, vis dar nepanaikintos komunistinio genocido pasekmės, pamiršta senoji ir nesukurta nauja moralinių vertybių sistema, kurioje pilietiškumas ir patriotizmas būtų natūrali būsena. Tačiau neteisybė ir skurdas – taip pat vergija. Gyvename neramų laikotarpį, kai infliacija ir energijos kainos sparčiai didėja, o mūsų gyvenimo lygis su pagreičiu krenta, iš Rytų  vėl kyla grėsmė. Matome, kad visi šie procesai nevaldomi, palikti savieigai. Dabartinis Seimas, jo korumpuota dauguma neturi potencijos spręsti šių problemų, nesugeba prognozuoti situacijos, valdyti šalies. Galima neabejoti, kad dar kartą prieš rinkimus į naują Seimą rinkėjui bus „numestas kaulas“ – pridės prie pensijos, vaiko auginimui ar kitokios formos paramą, kurią jau kitą dieną prisivys arba aplenks infliacija, tačiau pagyrų bus daug…

Mieli tautiečiai, dėmesingai analizuokime valstybės vystymosi raidą. Prisiminkime visuose valdymo lygiuose vykusius korupcijos, kartais komiškus ir net tragiškų pasekmių skandalus. Pažinkime einančius į Seimą pagal jų darbus, neleiskime klaidinti savęs, būkime budrūs. Atskirkime perbėgėlius, netikrų pažadų dalytojus, populizmo skleidėjus, šoumenų gražbylystes, kitų valstybių tarnus, tautos genocido vykdytojus.

Teisingumą, galimybę atsiskleisti piliečio iniciatyvai, pasiekti kūrybinių aukštumų ir ekonominės pažangos privalome padaryti savaime suprantama kasdienybe. Matome ateities Lietuvą kaip modernaus ūkio ir technologijų šalį, kurioje gyvena, ją kuria ir jos ūkį tvarko laisvi, gabūs ir išsilavinę, pasiturinčiai gyvenantys piliečiai.

Kviečiame visus į tokią šalį. Būkime kartu ir eikime kartu! Tikėkime tėvynės ateitimi ir pasitikėkime savimi.

Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių
bendrijos Valdybos vardu
Vytas Miliauskas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija