Atnaujintas 2008 m. spalio 15 d.
Nr. 78
(1671)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Keisti ar nekeisti bevalius?

Mes esame darbdaviai tų, kuriuos išrenkame į LR Seimą  ar savivaldybes. Kiekvienas atskirai ir visa tauta privalome prisiimti šią darbdavio pareigą – parinkti, pasamdyti ir  prižiūrėti, kaip dirba „darbininkai“ – seimūnai. Darbdavio pareigos sąžiningas atlikimas yra ir bus visada aktualus valstybėje. Čia aktyviai gali pasireikšti švietėjai, intelektualai, žiniasklaida, visuomeninės organizacijos ir visi, aiškindami būtinybę prisiimti darbdavio pareigą...


Tūnoti tinginystėje ir tylėti nevalia

Straipsnio „Molotovo-Ribentropo vamzdis Baltijoje“ („XXI amžius“, 2008, Nr. 72) autorius Vilius Bražėnas teigia, kad „daugelis lietuvių, kaip ir kitų, net pasaulį į bėdas įklampinančių valstybių piliečių, yra valstybiniai tinginiai. Tokie tikisi, kad jų pilietinę prievolę, net liečiančią jų vaikų ateitį, atliks kiti jų valstybės ar net kitos valstybės, piliečiai“.


Ožys – daržininkas

Įsibrovusi į Gruzijos teritoriją, Rusija, apsimetusi gelbėtoja ir taikos saugotoja, nesirengia iš ten išeiti. Įsivaizduokite, kad į jūsų daržą įsibrovęs ožys nesileidžia išvaromas, naikina jūsų derlių. Kaimynai užjaučia jus, bet paslapčia džiaugiasi, kad ožys ne jų darže, neskuba jums padėti, nes patys bijo raguotojo, nesuprasdami, kad tam ožiui užaugs dar didesni ragai ir jis, sėkmingai nusiaubęs vieną daržą, brausis į kaimynų valdas.


Pasitarnaukime  Lietuvai

Mes susirinkome iš Sibiro glūdumų, Kazachstano stepių, Uralo kalnų, nuo Ledjūrio krantų, iš partizanų žeminių, Baltijos kelio ir Sausio 13-osios barikadų apsvarstyti susidariusią padėtį ir pasirūpinti Lietuvos ateitimi.

Čia susirinkome tie, kurie su Sąjūdžiu traukėme komunizmo vergovės grandines, pasmerkėme Stalino ir Hitlerio pasaulio užkariavimo doktrinas, atkūrėme ir apgynėme Nepriklausomybę. Mes stovėjome Baltijos kelyje su savo sesėmis Estija ir Latvija, kovojome Sausio barikadose ir Nepriklausomybės gynimo frontuose, laidojome didžiavyrius ir prisiekėme saugoti Nepriklausomybę bei ginti demokratiją. Mes nepamiršome genocido aukų kančių ir netekčių, tėvų ir senolių priesakų.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija